Başkan Yaşar, “Mumcu’nun aydınlığı hiç bitmeyecek”

featured
service

24 Ocak 1993’te bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu ölümünün 30’uncu yıl dönümünde Yenimahalle’de anıldı.Batıkent’te bulanan Uğur Mumcu Parkı’ndaki törende konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Mumcu kalemiyle bu ülkenin yanlışlıklarını yüreklice yazan ve gelecek kuşaklara aydınlık bir ülke bırakmak isteyen bir yazarımızdı. Haksızlıklara direniyor, demokrasinin egemen olmasını istiyordu. Emperyalizme, mafyalara karşı mücadele ediyordu. Adaletin doğru tecelli etmesini istiyordu” dedi.

Törene; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve yönetimi, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar katıldı.

Yaşar “Basın özgürlüğünü yaratamadık”

Yaşar “Türkiye,24 Ocak 1993 yılında yaşanılan hain suikast sonrasında çok büyük bir değerini kaybetti. Kaybettiğimiz sadece değerli bir gazeteci değil Türkiye demokrasisi ve basın özgürlüğüydü. O günden beri bu hain saldırıyı düzenleyenleri adaletin karşısına çıkaramadığımız için adalete inancımız da yaralı. Basınımızın özgür olduğu, fikirlerini açık bir şekilde dile getirebildiği bir ortamda, demokrasi egemen olur, haksızlıklar ve hukuksuzluklar önlenir. Ne yazık ki ülkemizde basının demokratik bir ortamda çalışma koşullarını, basın özgürlüğünü yaratamadık, başaramadık. Basını susturmak isteyenler her dönemde varlığını korumayı başardı. Ancak aydınlık bir Türkiye’ye inanan bizler, mücadelemize devam edeceğiz ve Uğur Mumcu’nun aydınlığı hiç bitmeyecek.” dedi.

“Bağımsız bir Türkiye’yi korumak zorundayız”

Basının karartılmaya çalışıldığı bir dönemde birçok aydınımızı hain saldırılar sonucu kaybettik diyerek sözlerini sürdüren Yaşar “İşte böylesine karanlık bir dönemde merhum Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Necip Hablemitoğlu ve Gaffar Okkan gibi değerler, hainler tarafından acımadan, hunharca öldürüldü. Onları rahmetle anıyoruz. Onların yazdıkları, çizdikleri, bize gösterdikleri demokratik ve hukukun üstün olduğu, bağımsız bir Türkiye’yi kurmak zorundayız. Emperyalist güçlerin oyuncağı olan, her gün yön değiştiren bir ülkeyi değil, dünyada sesini duyuran ve gücünü gösteren bir Türkiye’yi Uğur Mumcu gibi aydınların çizdiği ışıklı yolu rehber alarak kurmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Mumcu’nun evinde binler toplandı

Başkan Yaşar, Batıkent Uğur Mumcu Parkı’ndaki törenin ardından, Mumcu’nun Karlı Sokak’ta evinin önündeki törene katıldı. Yaşar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Faili Meçhuller Anıtı’na karanfil bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Başkan Yaşar, “Mumcu’nun aydınlığı hiç bitmeyecek”