1. Haberler
  2. İzmir
  3. Başkan Tugay’dan Parkinson hastalarına destek sözü: “Yer bulamazsak yer yapacağız”

Başkan Tugay’dan Parkinson hastalarına destek sözü: “Yer bulamazsak yer yapacağız”

featured

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 11 Nisan Dünya Parkinson Farkındalık Günü ve Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği’nin 10. kuruluş yılı dolayısıyla Karşıyaka Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla buluştu. Etkinlikte hastalar ve yakınlarıyla yakından ilgilenen Başkan Tugay, özel sağlık merkezleri kurulacağını müjdeledi.

Toplumun kronik hastalıklarla mücadelesine destek olmak amacıyla kapsamlı bir sağlık vizyonu ortaya koyan Tugay, Alzheimer, Parkinson, diyabet, hipertansiyon ve romatizma gibi hastalıklar için özel merkezler kurmayı hedeflediklerini belirterek, “Size bir yer bulacağız. Yer bulamazsak yer yapacağız. Karşıyaka’da ya da Konak’ta keyifli bir ortamda ihtiyacınız olan etkinlikleri, terapileri, eğitim çalışmalarını yapmanız için üzerime düşeni yapacağım. Siz kendinize iyi bakın yeterli” dedi.

“Pek çok yeni bina, yeni tesis planladık”

Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminden bu yana Parkinson ve benzeri kronik hastalıklara yönelik çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık altyapısının güçlendirileceğini söyledi. Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eşrefpaşa Hastanesi olduğu için, evde sağlık hizmeti ve bakımı konusunda ruhsatlı bir birimi olduğu için bazı avantajlara sahip. Hastanenin hizmet binası depremden sonra hasar nedeniyle boşaltılmıştı. Onu yıktık. Yerine bir bina inşaatı yapılıyor. Aynı zamanda pek çok yeni bina, yeni tesis planladık. Bunların bir kısmı yapılıyor, bir kısmının hazırlığı sürüyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Tugay’dan Parkinson hastalarına destek sözü: “Yer bulamazsak yer yapacağız” 1

“İhtiyacınız olan her türlü sıkıntınızda bize başvurabilirsiniz”

İzmir’de yaklaşık 10 bin Parkinson hastasının yaşadığını vurgulayan Tugay, hasta ve yakınlarının yaşamlarını kolaylaştırmak adına belediye olarak tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi. Tugay, “Beraber çözümler üretmek ve ihtiyacınız olan her türlü konuda destek sağlamak istiyoruz. Doktor olduğum için insan sağlığı ile ilgili konuların hasta ve yakınları için ne kadar önemli olduğunu doğal olarak biliyorum. Bu anlamda elimizden geleni yapacağız. Gülen yüzleriniz inşallah hiç solmasın. İhtiyacınız olan her türlü sıkıntınızda bize başvurabilirsiniz” diye konuştu.

Parkinson lalesi ve şarkılarla renkli anlar

Etkinlikte Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği Başkanı Gülnur Kelçe, Başkan Tugay’a hastalığın simgesi haline gelen Parkinson Lalesi’ni takdim etti. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serap Nargaz’ın müzik dinletisi ise duygu dolu anlar yaşattı.

Başkan Tugay’dan Parkinson hastalarına destek sözü: “Yer bulamazsak yer yapacağız”
Yorum Yap