Başkan Tekin, “Emeklerimiz çiftçilerimize bereket olarak dönecek”

featured
service

Bilecik’in Pazaryeri Belediyesi ilçede arazi ve tarla yolları yapım çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Pazaryeri Gündem / BİLECİK İGFA) – Pazaryeri ilçesinde çiftçilik ve hayvancılık yapan vatandaşların tarım alanlarına ulaşmalarını sağlayan arazi yolları Pazaryeri Belediyesi ekipleri tarafından açılmaya devam ediliyor.

Pazaryeri ilçe merkezinde arazi ve tarla yollarını kalıcı olarak düzenlemeye başladığı çalışmalar kapsamında 55 km’lik arazi yolunun tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Zekiye Tekin,   “Yaz aylarında yapılan tesviyeler sonrası kışın yeniden bozulan yollar, yapılan çalışma ile sadece greyderlerle temizlenmek yerine alt temel malzemesi de serilerek çiftçilerimize kalıcı yollar oluşturduk” ifadesinde bulundu.

Pazaryeri İlçesinde 35 yıldır hiç bakım yapılmamış tarla yollarının Pazaryeri Belediyesi tarafından bakıma alındığını vurgulayan Başkan Tekin, Pazaryeri Belediyesince yol sorunu olan tarlalara kadastro ile yeni yollar oluşturulduğu ve bu yeni yollar ilçede sayesinde 500 dönümden fazla tarım arazisinin ilçe tarımına kazandırıldığını belirtti.

İlçe halkının başlıca gelir kaynağı tarımcılık ve hayvancılık olduğunu, ilçenin çok yağış aldığından dolayı ve kullanılan yolların traktörler tarafından çok deforme olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Zekiye Tekin, “Pazaryeri Belediyesi olarak tarımla uğraşan vatandaşlarımızın bulunduğu alanlardaki arazi yollarını açmaya, var olan yolları da iyileştirmeye ekiplerimiz var gücüyle devam ediyor. Yapılan çalışmalar ile ilçemize daha çok tarım arazisi kazandırmaya devam edeceğiz emeklerimiz çiftçilerimize bereket olarak dönüş sağlayacaktır” dedi.

Başkan Tekin, “Emeklerimiz çiftçilerimize bereket olarak dönecek”