Başkan Kayalar ” Gümüldür halkına merhem olduk”

service

İZMİR (İGFA)- İzmir'e bağlı Menderes ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Gümüldür'e senelerdir yaşayan imar sorunlarına çözdüm için destek olduklarını ve sesi olmaya devam edeceklerini söyledi. 

Uzun yıllardır devam eden imar sorunlarıyla çıkan haberlerle ilgili açıklama yapan Başkan Kayalar,  ““ Göreve geldiğimizde kanayan bir yarayı sarmak adına çalışmalarımızı başlatmıştık. Bu kapsamda Gümüldürlü vatandaşlarımızın
yıllardır beklediği imar planları Menderes Belediyesi Mayıs Ayı Olağan İkinci Toplantısı’nda onaylandı. 2008 yılından itibaren gündemde olan bir konu olmasına rağmen her gelen yönetim vaatten öteye geçememişti. 13 yıldır çözülmeyen sorunu çözecek adımlar bizim dönemimizde atıldı. Bu alanlar 1/100 binlik planlarda yerleşik alan olarak geçmektedir.

Herkesin bildiği üzere 1/100 binlik planlar da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış planlardır.  Geldiğimiz noktada onaylı 1/100 binlik planlara bağlı olarak 1/25 bin, 1/5 bin ve 1/bin ölçekli uygulama imar planları çalışmaları yerine getirilmiştir. Bizim de meclisimize sunduğumuz planlar imar komisyonunda AK Partili meclis üyelerinin de onayı alınarak oy birliğiyle kabul edilmiştir. Ardından 1/25 bin ve 1/5 bin ölçekli planların onama yetkisi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olduğundan öneri planlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunulmuştur. Ancak Menderes Belediyesi imar komisyonunda onay verenler İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonunda planın bir bölümüne onay verip bir bölümüne ise değişiklik yapılması için onay verdiler. Bu çelişkiyi anlamak mümkün değil” dedi. 

“YENİ PLANLARIMIZ ÇÖZÜN OLACAKTIR”

Geçmişte imar planlarıyla ilgili zor bi dönem geçiren bölge halkına yeni planlarımız çözüm olacaktır diyen Başkan Kayalar, “Belde belediyesi döneminde Gümüldür Belediyesi tarafından 1986-1989 yılları arasında uygulama imar planı yapılmıştır. Biz de, 25 yıl önce onanmış planların aynısını hayata geçiriyoruz, farklı bir yerin imara açılması söz konusu değildir. Kaldı ki o bölgede 25 yıl önce yapılan planlara göre o tarihlerde 180’den fazla yapı ruhsatı alınmıştır. Bu alanların tarım alanı olmadığına dair İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün görüşü de var.

30 Kasım 2020 tarihinde tarafımıza yapılan yazılı açıklamada 1/bin ölçekli imar planı bulunan alanların ‘ Toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu’ dışında olduğu ve mevcut imar planlı alanlar hakkında müdürlüklerince yapılacak herhangi bir iş ve işlemin bulunmadığı belirtilmiştir. Biz, Gümüldür halkının sesiyiz, plan sorunu çözülene kadar gereken ne var ise
yapacağız. Kimsenin bir karış toprağını imara açmıyoruz.”  diyen Kayalar, tarımın ölmesi değil, Gümüldür’ün gelişmesi için kararlılıkla yollarına devam edeceklerini belirtti. 

Başkan Kayalar ” Gümüldür halkına merhem olduk”