Başkan Gürün, 290 Muğlalı kadını Çanakkale’ye uğurladı

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk defa Çanakkale’yi görecek olan 290 kadın Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törenin ardından Başkan Dr. Osman Gürün tarafından Çanakkale’ye uğurlandı.

MUĞLA (İGFA)- Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Çanakkale Şehitliğini hiç görmeyen 290 kadını ziyaret için Çanakkale’ye uğurladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen program kapsamında Muğla’nın 13 ilçesinden 40 yaş üzeri 290 kadın akşam saat 21.30’da düzenlenen törenin ardından 7 otobüsle Çanakkale’ye gitti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1 Dünya Savaşının seyrini değiştiren ve Türkiye tarihi için çok büyük öneme sahip olan Çanakkale’yi hiç ziyaret etmeyen Muğlalı kadınları Şehitliğe götürüyor. Ziyaret organizasyonuna ilk olarak 2016 yılında başlayan Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında pandemi nedeniyle programa ara vermek zorunda kalırken diğer tüm yıllarda ziyaretleri sürdürdü. Bu kapsamda 2017 yılından bu güne kadar Çanakkale şehitliğini hiç görmeyen 1502 kadın vatandaş Çanakkale’yi ziyaret etti.

Çanakkale Şehitlik gezisine gidecek olan 290 vatandaş için Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde tören düzenlendi. Törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Mahalle Muhtarları, CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Demirel korkut, geziye katılacak olan vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Başkan Gürün, 290 Muğlalı kadını Çanakkale’ye uğurladı