Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaz sezonuna hazırlanan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret ederek çocuklar ve gençlerle bir araya geldi. Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alan ve 153 farklı türde yaklaşık bin 600 hayvana ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi, özellikle okul gezilerinin gözdesi olmayı sürdürüyor.
Ziyareti sırasında Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nden gelen yeni hayvanların da yer aldığı alanları gezen Başkan Büyükkılıç, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öğrencilerle sohbet edip öz çekim yapan Büyükkılıç, gençlerin ve çocukların hayvan sevgisini canlı tutacak her projeye destek verdiklerini belirtti.
Hayvanat bahçesinde gönüllerince vakit geçiren başta çocuklar olmak üzere misafirlerle bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, hayvanat bahçesinde yüzlerce hayvanın Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimlerince gerekli aşı ve koruyucu uygulamalarının titizlikle takip edildiğini kaydetti.

Sosyal etkinlik kapsamında hayvanat bahçesini ziyaret eden gençlerle de bir araya gelen Büyükkılıç, onların taleplerini dinleyerek belediye hizmetlerine dair görüş alışverişinde bulundu. Hayvanat bahçesini ilk kez ziyaret eden bazı vatandaşlar ise, Başkan Büyükkılıç’a doğa ve hayvan sevgisine yönelik hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Ziyarette Başkan Büyükkılıç’a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen eşlik etti.