1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bursa
  4. Başkan Bozbey Mudanya’da Vatandaşlarla Buluştu

Başkan Bozbey Mudanya’da Vatandaşlarla Buluştu

featured
service
0
Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 15 günde bir farklı ilçede vatandaşlarla bir araya geldiği ‘Başkan Bozbey Burada’ projesi kapsamında Mudanya’yı ziyaret etti.

Başkan Bozbey, ilk olarak Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi ile görüştü. Görüşmede Mudanya’nın deniz turizmini geliştirmek ve ilçenin bu alandaki potansiyelini güçlendirmek konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Ardından Mudanya Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Bozbey, Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ile bir araya geldi. Bozbey, Bursa’yı deniz ile bütünleştirerek Uludağ’dan denize ulaşılabilir bir kent haline dönüştürme hedefiyle Mudanya’nın önceliklerini, devam eden çalışmaları ve ilçenin geleceğine yönelik projeleri değerlendirdiklerini belirtti.

Başkan Bozbey, Mudanya Muhtarlar Derneği, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ziraat Odası ve Marmarabirlik Mudanya Kooperatifi’ni ziyaret ederek esnaf, muhtar, şoför ve üreticilerin talep ve önerilerini dinledi. Ziyaretlerde altyapıdan ulaşıma, çevre düzenlemesinden yerel hizmetlere kadar çeşitli konular ele alındı.

Mütareke Meydanı’nda vatandaşlarla buluşan Başkan Bozbey, “Biz halkımızı önemsiyoruz. Halk ne derse bizim geçerli olan odur. ‘Başkan Bozbey Burada’ bir proje değil, bir yönetim anlayışıdır. Vatandaşın her eleştirisi bize güç verir. Her öneriniz bu kenti daha güzel, daha yaşanabilir bir geleceğe taşıyor. Mudanya, deniziyle, doğasıyla, insanıyla bizim göz bebeğimiz. Mudanya, Bursamızın incisi. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizde birçok yatırım yaptık. Attığımız her adımda Mudanya’nın geleceğine katkı sunmayı hedefledik” dedi.

Mudanya’da gerçekleştirilen altyapı çalışmalarına değinen Bozbey, “Yaklaşık 5 kilometre civarında isale hattı, 24 kilometre civarında şebeke hattı, yaklaşık 7 kilometre civarında terfi ve yağmur suyu hattı çalışmasını tamamladık. Önümüzdeki yıl özellikle bazı mahallelerimizde altyapı hizmetlerinin büyük çoğunluğunu tamamlamayı hedefliyoruz. Bunların yanında yaklaşık 80 kilometre sathi kaplama yaptık. Bademli’den Çağrışan’a, Işıklı’dan Güzelyalı’ya, Dereköy’den Tirilye’ye kadar su hatlarını güçlendirdik. Kanalizasyon ve yağmur suyu drenajlarını yeniledik” ifadelerini kullandı.

İstasyon Caddesi projesine ilişkin bilgi veren Bozbey, “Bölgede ahşap seyir terası, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları ve enerji tasarruflu aydınlatmalarıyla örnek bir alan oluşturuyoruz. Önümüzdeki yazın Mudanya’ya ziyaret gelenler caddede büyük keyif alacak. Plaj alanını yaklaşık 4 katına çıkarttık. Bu arada Bursa’da ilk kez uygulanan biyolojik hendek (bioswale) yağmur suyu yönetimi sistemini proje kapsamında hayata geçiriyoruz. Bu sistemi kentin birçok yerinde uygulayacağız. Robotik kum temizleme sistemiyle sahilimiz artık daha hijyenik, daha modern bir kullanıma sahip olacak” dedi.

Eşkel Plajı’nın mavi bayraklı statüsüne kavuştuğunu hatırlatan Bozbey, Eşkel Paket Atık Su Arıtma Tesisi’ni hizmete aldıklarını bildirdi. Bozbey, “Yaz döneminde körfez içi ulaşımı sağladık. Önümüzdeki süreçte bunu sürekli hale getirmeyi de hedefliyoruz. BUDO feribot iskelesini yeniledik. İlçe merkezine BESAŞ fabrika satış mağazasını kazandırdık” diye konuştu.

Nilüfer Çayı üzerinde yapımı süren 5 şeritli köprü ve bağlantı yollarına da değinen Bozbey, “Mudanyalıların mutlu olmasını sağlayacak projeleri yaşama geçiriyoruz. Nilüfer çayı üzerinde 5 şeritli yeni köprü ve bağlantı yollarını inşa ediyoruz. Çalışmaları nisan ayı gibi tamamlamayı hedefliyoruz. Böylece metrobüs uygulamasını da yaşama geçirmiş olacağız. Son hazırlıklar yapılıyor. Esnafı ve vatandaşı koruyan sistemi uygulayacağız. Mudanyamız için daha yapacak çok işimiz var” ifadelerini kullandı.

Başkan Bozbey Mudanya’da Vatandaşlarla Buluştu
+ -