Bakan Yanık vizyon ve eylemi yarın açıklayacak

featured
service

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ulusal düzeyde gerçekleştirilen 5 farklı Sivil Toplum Buluşmaları sonucunda hazırlanan Sivil Toplum Vizyon Belgesini ve Eylem Planını (2022 – 2023) 11 Mart’ta açıklayacak.

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, sosyal hizmetlerin geliştirilmesi ve etkin uygulanması için sivil toplum ile iş birliği ve koordinasyonu artırmak amacıyla düzenlenen Sivil Toplum Buluşmalarının ilki ‘kadın’ temasıyla 7 Ekim 2021 tarihinde Ankara’’da yapılmıştı.

Sivil Toplum Buluşmaları, daha sonra ‘çocuk’, ‘göç ve insani yardım’, engelli ve yaşlı’, ‘şehit yakınları ve gaziler’ temalarında Ankara, İstanbul, Hatay ve Batman’’da gerçekleştirildi.

Ayrım gözetmeksizin Bakanlığın görev ve sorumlulukları alanında faaliyet gösteren 215 sivil toplum temsilcisinin davet edildiği program, iki oturum halinde gerçekleşti.

Odak grup çalışmalarında istişareler yapıldı. 5 farklı temada yapılan Sivil Toplum Buluşmalarında, STK’ların görüş ve önerileri alındı.

Sivil Toplum Buluşmalarına katılım sağlayamayan sivil toplum temsilcilerinin de görüş ve önerilerine yer verilmesi amacıyla görevli akademisyenlerin öncülüğünde mevzuat, sistem güçlendirme ve koordinasyon başlıkları altında bir anket çalışması yapıldı.

Ayrıca, elde edilen bulguların değerlendirilmesi için de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mülakatlar gerçekleştirildi.

Bakan Yanık vizyon ve eylemi yarın açıklayacak