Bakan Varank Muğla’da teknolojik fabrikaya hayran kaldı

featured
service

Bir dizi açılış ve ziyaret için Muğla’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CoanteQuarzSurfaces fabrikasını da ziyaret etti.

Yüksel ERCAN / MUĞLA (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Muğla ziyaretinde, Coante fabrikasını da gezdi.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Mustafa Ercan’ın yaptığı CoanteQuarzSurfaces fabrikasında kullanılan teknoloji ile ilgili olarak “Teknolojinin en üst seviyede kullanıldığı böylesi kuruluşlarımız bize büyük keyif veriyor” diyen Bakan Varank, Ercan’ın şahsında tüm çalışanları tebrik ettiğini belirterek, “Allah Mustafa Ercan gibilerin sayısını arttırsın” dedi.

Bakan Varank, Ermaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ve CoanteQuartzSurfaces Genel Müdürü Kenan Erdem’den üretim ve kapasite verileri, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Teknolojiyle ilgili şaşkınlığını gizleyemeyen Bakan Varank, fabrikanın yeni teknolojiyle hizmete giren üretim hattının açılışını yaptıktan sonra, “ Böylesi sanayi kuruluşlarımız kullandıkları teknoloji ile bizim yüzümüzü ağartıyor, Türkiye’nin rahat nefes alabilmesi adına bizim üretmekten ve ürettiklerimizi yurt dışına ihraç etmekten başka çaremiz yok, Böylesi bir noktada Mustafa Ercan ve ekibi çok büyük başarılara imza atıyor, Allah Mustafa Ercan gibi girişimcilerimizin sayılarını arttırsın, yapacakları yatırımlar ile ilgili olarak kapımız ve telefonumuz kendilerine 7/24 açık” diye konuştu.

ERMAŞ Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Bakan Varank’a fabrikanın milli gelire katkısı ve ihracat rakamlarına ilişkin bilgi verdi.  2021 yılında başta ABD olmak üzere İspanya ve İngiltere gibi gelişmiş pazarlarda ihracat hacmini artırma başarısı gösteren Coante’nin, büyümesine 2022’de de devam ettiği kaydedildi.

ÖĞRENCİDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ŞİİR

Ziyarette fabrikaya gelen bir öğrenci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı şiiri okudu. Şiiri alan Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vereceğini ifade etti. Varank’a, AK Parti Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir ile Muğla Valisi Orhan Tavlı, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz eşlik etti.

Bakan Varank Muğla’da teknolojik fabrikaya hayran kaldı