Bakan Soylu: “Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz”

featured
service

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “CHP’li tüm belediye başkanlarının dinlendiği” yönündeki iddiaları dolayısıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP’li tüm belediye başkanlarının dinlendiği” yönündeki iddiaları dolayısılyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Bakan Soylu paylaşımında, “Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile kol kola girip, eşbaşkanları ile şen şakrak fotoğraf çektirince, hem huyundan hem suyundan kapmış. Aynı iftirayı, her yıl Aralık ayında değiştirerek tekrarlayan Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. Soylu, “İddiasıyla ilgili olarak varsa bilgi ve belgeleriyle savcılığa başvurmak yerine ısrarlı ve mütemadi bir şekilde, milletimizin devletine olan güvenini azaltmaya, devletin itibarını sarsmaya, güvenlik birimlerimizin mücadele azmini kırmaya yönelik bu tür iftiralara karşı Bakanlığımızca gerekli suç duyurusunda bulunulacaktır” dedi.

Hatırlanacağı gibi, gazetelerin Ankara temsilcileriyle görüşen Kılıçdaroğlu’nun, “Bizim bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar. Başkanlar için özel masalar kurdular, bütün alınan elemanlara bakıyorlar” yönündeki ifadeleri basına yansımıştı.

Bakan Soylu: “Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz”