Bakan Bilgin’den Tip 1 diyabetli çocuklara ‘geri ödeme’ müjdesi

featured
service

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın takipçisi olduğu Tip 1 diyabet hastası çocuklar için ölçüm cihazı ve insülin pompasının SGK geri ödeme listesine 2022 yılında alınacağın söyledi.

BURSA (İGFA) – CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Tip 1 diyabet hastası çocuklar için ölçüm cihazı ve insülin pompasının, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) ödeme listesine alınması için konuyu Meclis gündemine taşımış ve ilgili kurumlara çağrıda bulunmuştu. Aydın, son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret ederek konuyla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi, sensör ve pompanın bir an önce ödeme kapsamına girmesi ve çocukların acılarının son bulması gerektiğine vurgu yaptı.

Aydın, Bakan Bilgin’e yaptığı ziyarette Tip-1 diyabet hastası 20 bin çocuğun büyük sıkıntılar çektiğini, parmakları delinirken, günde 8-10 defa şeker ölçerken ve insülin iğnesi batırırken canlarının yandığını ve bir an önce bunların geri ödeme kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Bakan Vedat Bilgin de Erkan Aydın’a 2022 yılında geri ödeme listesine alınacağının müjdesini verdi.

İlgisi için Bakan Bilgin’e teşekkür eden Erkan Aydın, “Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim. Şimdiden çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bakan Bilgin’den Tip 1 diyabetli çocuklara ‘geri ödeme’ müjdesi