Bakan Akar: 2022’ye artan motivasyonla hazırız

featured
service

2021 yılını değerlendiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yılbaşından bu yana hudutlarda 308 bin 716 göçmenin geçişinin engellendiğini, yakalanan 99 bin 546 düzensiz göçmen ile 480 teröristin kolluk kuvvetlerine teslim edildiğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Millî Savunma Bakanlığı olarak artan bir motivasyonla 2022 yılına hazırlandıklarını belirten Bakan Hulusi Akar,  “Bu yılın başından itibaren 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirildi. 84 milyon vatandaşımızı terör belasından kurtarmaya kararlıyız” dedi.

 Yurt içinde ve sınır ötesinde bu yıl 2 bin 779, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 33 bin 259 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Bakan Akar, Suriye’de insani trajedilerin de son bulması için her türlü gayreti gösterdiklerini ifade ederek, “En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla terör örgütlerine karşı mücadele etmeye, 84 milyon vatandaşı terör belasından kurtarmaya kararlıyız” dedi.  Harekatlar sonrası yaklaşık 470 bini İdlib’e olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde dönebildiğini belirten Bakan Akar, “Güvenli hale getirilen bölgelerde yeni bir göç dalgasının olmaması ve hayatın normalleşmesi için de ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak faaliyetlerimiz devam etmektedir. Suriye’de istikrarın bir an önce sağlanması, insani trajedilerin de son bulması için her türlü gayret gösterilmektedir” diye konuştu.

Bakan Akar: 2022’ye artan motivasyonla hazırız