Bahçeli: “Yüreklere su serpmiştir”

featured
service

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, açıklanan ücretin gelinen aşamada yüreklere su serptiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, bu ayın ilk haftasından itibaren faal halde bulunan, işçilerin hayat ve geçim standardı açısından en uygun ücret seviyesini belirlemeye çalışan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarını tamamladığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yeni asgari ücreti açıkladığını hatırlattı.

Asgari ücretten 2022 yılından itibaren gelir vergisiyle damga vergisinin alınmayacak olmasının da başka değerli ve sevindirici gelişme olduğunu vurgulayan Bahçeli, emeğiyle, alın teriyle, helal mücadelesiyle ekmeğinin peşinde olan kardeşlerimiz sahipsiz değildir, yalnız olmadıklarının belgelendiğini kaydetti.

Bahçeli paylaşımında, “Asgari ücret; “İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek” ücrettir. Bu ücretin geldiği aşama yüreklere su serpmiştir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli: “Yüreklere su serpmiştir”