Bahçeli: Kılıçdaroğlu’nun adaylık çabası beyhude

featured
service

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylık çabasının beyhude olduğunu öne sürerek, “Bu sakil zihniyet karar ve irade haysiyetini çoktan yabancı güçlere devretmiştir” dedi.

ANKARA (İGFA) – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin yazılı açıklamada bulundu. “Zillet İttifakı’nın meçhul Cumhurbaşkanı adayı ile siyasi ve ekonomik provokasyonlar” başlıklı yazılı açıklamada, Bahçeli, “CHP Genel Başkanı ne kadar heveslense de, ne ölçüde heyecanlanıp iki de bir ‘İttifak kabul ederse cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım’ dese de çabaları beyhudedir” dedi.

“Zillet ittifakının ruhu ve ruhsatı Türkiye düşmanlarının eline geçmiştir” diyen Bahçeli, “Anlaşılan odur ki, cumhurbaşkanı adayının hüviyeti çerçevesinde bilinçli ve sistematik bir arayış canlı tutulmaktadır. İsimleri kamuoyunda parlatılan genel başkanlar ve belediye başkanları ise alttan alta polemikleri kaşıyıp kamçılamaktadır. Türk milleti böyle bir gergin atmosfere mahkum ve müstahak görülemeyecektir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Başbakanlığı layık görmesi, Akşener’in de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ikinci Fatih’e benzetmesine göndermede bulunan Bahçeli, “Yüzünde Rabbi Yesir gördüğünü ileri sürmesi birbirine kumpas hazırlayan, birbirinin kuyusunu kazan zillet partilerinin traji komik hallerine ve hezeyana batmış siyasi tükenişlerine bariz delildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde fiilen ve hukuken bulunmayan Başbakanlık makamına ittifak ortağını yakıştıran ve uygun bulan Kılıçdaroğlu hem muhatabıyla alay etmekte, hem de dipsiz bir uçuruma itmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan terör örgütleriyle irtibat ve iltisakı olan militanlar hakkında İP Başkanı’nın sessiz kalması ise bir başka rezalet, işlenen suça bir diğer ortaklıktır. CHP ile İP’in yabancı büyükelçilerle veda ziyareti bahanesiyle seriye bağlanan kuşkulu görüşme trafiği Türkiye’nin aleyhine tezahür eden dış tahkim ve desteğin bir bakıma tescili şeklinde ele alınmalıdır. Milli iradeden umudunu kesen bu partilerin yabancı ülkelerin himayesine özlem duymaları gayri milliliğin ulaştığı hazin boyutları göstermesi bakımından ibretliktir. İP’in yöneticileri tarafından Kılıçdaroğlu’na yönelik “kazanamaz, o halde aday olmamalı” mesajları da misilleme siyaset hamleleri şeklinde okunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Bahçeli: Kılıçdaroğlu’nun adaylık çabası beyhude