Bahçeli: “İmamoğlu suçluysa görevinden alınmalı”

featured
service

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu suçluysa görevinden alınmalı, Büyükşehir Belediye Meclisi de yeni başkanı seçmelidir” dedi.

ANKARA (İGFA) – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik başlatılan özel teftiş uygulamasının doğru olduğunu öne sürdü. 

“Terör örgütüyle iltisakı olanları Belediyeye alanların bu fiilleri sabit görülürse başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Derhal görevlerinden el çektirilmeleri adaletin gereği olacaktır” dedi.

Türkgün gazetesine verdiği röportajda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu sert sözlerle eleştiren Bahçeli, “Suçluysa elbette görevinden alınmalı, büyükşehir belediye meclisi de yeni başkanı seçmelidir… İçişleri Bakanlığı’nın özel teftişinden suçu olmayanın rahatsız olmasına gerek de yoktur. Eğer suç varsa cezası da olmalıdır. İstanbul terör örgütlerine teslim edilemeyecektir” diye konuştu.

Bahçeli, “Şayet iddialar doğru ise Büyükşehir Belediye Başkanı İstanbul’a ihanet etmiştir. Bu ihanet ise cezasız kalamaz. Toplanıp marşlar söyleyerek durumu kurtaramazlar” ifadesini kullandı.

Hatırlanacağı gibi, İçişleri Bakanlığı, İBB’de çalışan yüzlerce personelin “terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine” özel teftiş başlatıldığını duyurmuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Bakanlığa, ‘Bize bu konuda bilgi verin, kimdir bunlar, listeyi yolların, biz de gereğini yapalım.’ Bir teröristle ilgili bir tespitiniz varsa bunu ciddiye alalım. Bakanlık buna hiçbir yanıt vermedi” demiş ve belediyede çalışan 86 bin personelin yanında olduğunu belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu görevini yerine getirmemekle suçlayarak istifaya çağırmıştı.

Bahçeli: “İmamoğlu suçluysa görevinden alınmalı”