Babacan’dan Erdoğan’a: “Anlaşılan Y ve Z kuşağına yokluğu yaşatacaklar!”

featured
service

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıklıkla eski yokluk günlerini hatırladığını belirterek, “Anlaşılan bu iktidar Y ve Z kuşağına şeker kuyruğu günlerini yaşatacak” dedi.

ANKARA (İGFA) – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’da partisinin yedinci il başkanları toplantısında konuştu. Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göndermede bulunarak, “Anlaşılan bu iktidar Y ve Z kuşağına şeker kuyruğu günlerini yaşatacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıklıkla eski yokluk günlerini hatırladığını öne süren DEVA Partisi  Genel Başkanı Ali Babacan, ‘Yağ, un, şeker kuyruklarından’ bahsediyor. Ama şimdi maalesef yokluk dönemi, kıtlık dönemi tekrar başlıyor. Gençlerimiz yağ kuyruklarını bilmiyor ama bu kötü yönetim yüzünden bayat ekmek kuyruklarını görüyor. Son haftalarda da şeker sıkıntısı duyar olduk. Şu son 19-20 yılda böyle bir şey yoktu ama o yokluk, yoksulluk, kuyruk dönemini maalesef ülkenin gerçeği haline getirdiler. Anlaşılan bu iktidar, şeker kuyruğu günlerini bilmeyen Y ve Z kuşağına o günleri yaşatacak. Biz emaneti teslim aldığımız gün, ülkemiz hızla toparlanmaya başlayacak” diye konuştu.

“SİZ NE YAZDINIZ?…”

Büyük başarısızlığın altında imzası olan çıkıp diyor ki ‘Biz ekonominin kitabını yazdık’. Sayın Erdoğan’a sormak lazım; hangi kitap?” diye soran Babacan, “Sizin yazdığınız kitabı söyleyeyim: Bizler ayrılıp ekonomiyi size devrettiğimizde, İstanbul’da ekmeğin fiyatı 75 kuruştu. Şu anda 2,5 lira. Biz ekonomiyi devrettiğimizde doğal gazın ortalama fiyatı metreküp başına 90 kuruştu. Bugün metreküpü 2 lira civarında. Ayçiçek yağının litresi 7 liraydı. Şimdi 20 liraya dayandı. Biz ekonomi yönetimini devrettiğimizde asgari ücret 345 dolardı, bugün 283 dolar. Üniversite öğrenci bursları 137 dolardı, şimdi 65 dolar. Ekonomi yönetimini devrettiğimizde dolar 2 lira 92 kuruştu. Bugün 10 lira oldu. Yazdığınız ekonomi kitabı budur. Siz ne yazdınız biliyor musunuz? Koskoca bir ülkenin yoksullaşmasını yazdınız” dedi.

Babacan’dan Erdoğan’a: “Anlaşılan Y ve Z kuşağına yokluğu yaşatacaklar!”