Babacan: “Madde bağımlısı gibi oldular”

featured
service

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mart 2019 yerel seçimlerinde hükümetin kuru düşük tutabilmek adına döviz rezervlerini gizlice sattığını iddia etti.

KİLİS (İGFA) – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kilis Merkez İlçe kongresinde hükümete yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Mart 2019 yerel seçimlerinde hükümetin kuru düşük tutabilmek adına döviz rezervlerini gizlice sattığını iddia eden Babacan, hükümetin döviz kuru politikasını eleştirdi. Babacan, gelinen noktada hem kuru patlattılar, hem 130 milyar doları yaktılar, hem de seçimlerde önemli şehirleri kaybettiler” dedi.

“Cumhuriyet tarihinin en büyük finansal skandalı olan 130 milyar doların akıbeti aydınlatılmamışken, bu sefer de 7 milyar doları gizli saklı sattılar” diyen Babacan, “Hem de olmayan parayı satıyorlar. Borç aldığı dövizi arka kapıdan satıyor. Madde bağımlısı gibi oldular” dedi.

Erdoğan’ın Başbakanlığı’nda her bakanın kendi işini yaptığını ve Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunu ifade eden Babacan, “Rezervlerin yakılması ise tam yetkili olduğu günlerde gerçekleşti. Sayın Erdoğan ‘Rezervler düşerken yoktum, Cumhurbaşkanı’ydım’ dedi. Asıl biz rezervleri biriktirirken haberiniz yoktu” diye konuştu. Babacan, “Kimse bu kötü yönetimin faturasını yabancılara yıkmaya kalkmasın. Meselenin çözümü için Suriye’de barışın sağlanmasına katkı sağlamak lazım” dedi.

 

Babacan: “Madde bağımlısı gibi oldular”