Ayık’ın açıklamalarına Selami Ünür’den tepki: Kime ne kazandırır?

featured
service

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın ABB meclis kürsüsünde yapmış olduğu açıklamalara CHP İlçe Başkanı Fİliz Geygel’in ardından İYİ Parti İlçe Başkanı Selami Ünür’den de cevap geldi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Akyurt ziyaretindeki ‘Mezbahane için yer arıyoruz. Akyurt Belediyesi’ne yazdık, hazineye de yazacağız. Uygun bir arazi verirlerse inşallah mezbahane ihalesini bu yıl içerisinde yapmış olacağız’ sözlerini eleştiren Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Başkan 7 Mayıs günü geliyor, yazı 9 Mayıs günü geliyor. Buna rağmen bize yazı yazıldığı ve dönüş beklenildiği gibi bir algı oluşturuluyor” ifadelerini kullanmıştı.

“KİRLİ BİR ALGI, NEZAKET VE ZERAFET YOKSUNU BİR DİL”
Akyurt Belediye Başkanı Hial Ayık’ın bu ve diğer eleştirilerine İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür, sosyal medya hesabından cevap verdi. “Yer tahsis edilmesi durumunda yıl içinde gereğinin yapılacağının müjdelenmesi kimi niye rahatsız eder?” diye soran Ünür, Ayık’ın ifadeleri için de ‘Kirli bir algı, nezaket ve zerafet yoksunu bir dil” yorumunda bulundu.

Akyurt’ta en çok ihtiyaç duyulan tam teşekküllü bir Et ve Süt Entegre Tesisi’nin sözünün 15 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda Başkan Mansur Yavaş tarafından verildiğini hatırlatan Ünür, “07 Mayıs 2022 cumartesi günü ilçemizi ziyaret ederek saygıdeğer muhtarlarımız ve STK başkanlarımızla ‘3 yılın hesabını vermek, yapılan ve yapılmayan hizmetleri değerlendirip daha iyi hizmet verebilme adına insanımızın taleplerini değerlendirerek gereğini yapmak’ konulu, demagoji ve kısır tartışmadan uzak son derece verimli ve yararlı bir toplantının bile kirli bir algı, nezaket ve zerafet yoksunu bir dille manipüle etme ve itibarsızlaştırma çabaları kime ne kazandırır” ifadelerini kullandı.

Ünür’ün açıklamasından satırbaşları;
“2019 yerel seçimlerine 45 gün kala Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sn. Mansur Yavaş tarafından Akyurt’umuza ve üreticilerimize verilen ‘mezbaha’ yaptırma sözünün yaşanılan onca sıkıntıya ve salgına rağmen 39 ay sonra gündeme gelmesi ve yer tahsis edilmesi durumunda yıl içinde gereğinin yapılacağının müjdelenmesi kimi niye rahatsız eder?

“TAKDİR YÜCE MİLLETİMİZİN”
Akyurt Belediye Başkanının diğer konulardaki söylemlerine; örneğin “Bir tarafına İyi Parti Akyurt İlçe Başkanını, bir tarafına CHP Akyurt İlçe Başkanını oturtmuş” şeklindeki kibir ve hakir gören ifadesine ve polemik yaratacak diğer söz ve söylemlerine verecek bir cevabım yoktur. Takdir Yüce Milletimizindir.

“CEVABINI BEKLİYORUM”
Son söz; merakımı mazur görsünler, Türkiye Cumhuriyeti bakanlarının, Ankara Valisinin Akyurt’ta yaptığı açılış ve ziyaretlere hangi İlçe başkanı hangi gerekçelerle davet ediliyor, davet edilmeyen İlçe başkanları hangi gerekçelerle davet edilmiyor? sorusunun cevabını beklediğimi de naçizane beyan ediyorum.

Siyasetin; Yüce Milletimize hizmet edebilme adına bir araç olduğunu, yine Yüce Milletimizin kutsalları olan “Vatan, Millet, Bayrak ve Ezan-ı Muhammediye” ile kavgası olmayan her insanımızın kardeşimiz olduğunu, Atatürk İlke ve İnkılapları ile Cumhuriyete sevdalı Yüce Türk Milleti’nin bilgilerine sunuyor. Bugün Akyurt’ta taksici esnafımızla yaptığımız toplantıda tarafımıza iletilen yer talebi konusunun değerlendirilerek 12 taksici esnafımızın makul ve mantıklı talebinin dinlenerek karşılanması hususunu Sayın Akyurt Belediye Başkanımızın bilgilerine iletiyorum”

Ayık’ın açıklamalarına Selami Ünür’den tepki: Kime ne kazandırır?