Ayık, Yavaş’ın Akyurt ziyaretini eleştirdi: Bizi davet etme zahmetinde bulunmadılar

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 7 Mayıs’ta Akyurt’a gerçekleştirdiği ziyareti yorumlayan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Bizleri davet etme zahmetinde bulunmadılar. 3 yılın sonunda lütfedip oy aldığı ilçemize geldi fakat bizi çağırmadı, muhtarlar ve rozetsiz bir şekilde bir tarafına İYİ Parti İlçe Başkanını, diğer tarafına CHP İlçe Başkanını otutturarak bir toplantı gerçekleştirdi” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda konuşan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Akyurt’ta gerçekleştirdiği toplantı ve ziyareti eleştirdi. Toplantının belediye tarafından organize edildiğini, CHP İlçe Başkanının bile sonradan öğrendiğini dile getiren Ayık, “Eğer toplantı CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanlarının siyasi bir organizasyonu olsaydı sözüm yok, tabiki bizlerde kendi ittifakımızın davet ettiği siyasi tüm organizasyonlara katılım sağlıyoruz. Fakat çokta iyi biliyorum ki, CHP İlçe Başkanı bu programı belediyemize düzenlenen bayramlaşma programı esnasında öğrendi. Yani belediyenin düzenlediği bir program. Rozetsiz bir şekilde seçilmiş bir belediye başkanını davet etmek yerine iki siyasi parti ilçe başkanını yanına alarak muhtarlarımızla birlikte bir toplantı gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

“İLK DEFA BÖYLE BİR YÖNTEM GÖRDÜM”
Esnaf ziyaretlerine yönelikte konuşan Ayık, “Belediyemizin önünden geçilerek çarşıya gidildi. Ben hayatımda böyle bir esnaf gezme modeli görmedim. İlçemize, vekillerimiz, bakanlarımız gelir. Biz bir hizaya tuttururuz, kimseyi küstürmeden, gücendirmeden, siyasi görüşüne bakmadan, atlamadan sıradan gezeriz. Sayın Başkana atlata atlata beş dükkan gezdirdiler. İlk defa böyle bir yöntem gördüm. Çarşıda bir iki dakika kadar kaldınız, hepsini de yakından takip ettim. Esnafı kucaklayıcı bir ziyaret yapılmadı, girseydiniz şikayetleri dinleseydiniz” dedi.

“BİR KERE DE DÜRÜST OLUN”
Toplantıda muhtarların söz alarak eksikler hakkındaki talepleri dile getirdiğini söyleyen Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Burada bir mezbaha talebi gündeme geliyor ki, defaatle sizler de şahidisinizdir, gündeme getirmişizdir bu konuyu. Sayın Başkan söyle söylüyor; ‘Akyurt Belediyesi’ne biz yazıyı yazdık, yer gösterirlerse biz mezbahayı yapacağız’ diyor. Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok. Başkan 7 Mayıs günü geliyor, yazı 9 Mayıs günü geliyor. Buna rağmen bize yazı yazıldığı ve dönüş beklenildiği gibi bir algı oluşturuluyor. Bununla da yeterli kalınmıyor, çok sevgili siyasi partili yönetim kurulu üyeleri, dükkan dükkan gezip diyorlar ki; ‘Başkanımız bu mezbahayı yapacak ama Hilal Başkan daha yazıya cevap vermemiş, belediye yer göstermemiş’ diyorlar. Arkadaşlar bir kere de dürüst olun. Sizin yazınız 9 Mayıs günü yazılmış” ifadelerini kullandı.

Ayık, ayrıca mezbahane ile ilgili 6 Şubat 2020 tarihinde önerge verdiklerini 11 Ekim 2020 tarihinde Gölbaşı’nda yapılan toplantıda ise tekrar dile getirildiğini vurguladı, engel olunmaya çalışıldığına dair bir tablo oluşturulmak istenildiğine değinerek üç farklı alternatif yer üzerinde istişare edebileceklerini söyledi.

Diğer taraftan sokakların asfaltlanması konusundaki genelgeyi de hatırlatan Başkan Ayık, “Bu yolu bozan ASKİ, yapacak olan da Ankara Büyükşehir Belediyesi’dir. Siz kazdınız, siz yapacaksınız, ilçe belediyesinin sorumluluğunda değil” şeklinde konuştu.

Ayık, Yavaş’ın Akyurt ziyaretini eleştirdi: Bizi davet etme zahmetinde bulunmadılar