Ayık: Aylık geliri 48 bin TL olan aile yardım alıyor

featured
service

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ABB’nin 2023 bütçe görüşmelerinde konuştu. Sosyal yardımlara değinen Ayık, geliri yüksek olan ailelere yardım yapıldığını belirterek, “Şimdi listelere bakıyoruz, bambaşka şeyler çıkıyor. Acaba şöyle düşünüyorum, hani bu AK Partili belediyeler altından kalkamasın diye Allah ne verdiyse bütün herşeyi yazıp mı gönderdiniz, yoksa bunlar gerçekten yardımdan faydalanan aileler mi?” diye sordu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyurt’ta ailelere ulaştırılan yardımlara dair verileri aldıklarını söyleyen Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, yaklaşık 2 bin 500 aileye yardım yapıldığını gördüklerini söyledi.

“BAMBAŞKA ŞEYLER ÇIKIYOR”

Ayık, “O verileri incelediğimizde hakikaten çok enteresan bilgilere de ulaştık ki, buradan Sosyal Hizmetler Dairesi’ne de sesleniyorum lütfen o sosyal yardım yaptıkları aileleri tekrar bir süzgeçten geçirsinler. Bunları şimdi ben isim vermeden okuyacağım, aylık geliri 20 bin 640 TL olan aile et desteği alıyor, aylık geliri 21 bin 100 TL olan aile et desteği alıyor, aylık geliri 21 bin 635 TL olan bir aile et desteği alıyor, aylık geliri 21 bin 731 TL olan bir aile olan aile et desteği alıyor ve en ilginci bu; bunu defeatle kontrol ettirdim ki aylık geliri 48 bin TL olan aile et desteği alıyor, bu verileri sizlerle de paylaşacağım.

Şimdi listelere bakıyoruz, bambaşka şeyler çıkıyor. Acaba şöyle düşünüyorum, hani bu AK Partili belediyeler altından kalkamasın diye Allah ne verdiyse bütün herşeyi yazıp mı gönderdiniz, yoksa bunlar gerçekten yardımdan faydalanan aileler mi? Eğer öyleyse ben sadece kürsüden okuyayım diye birkaç tanesini aldım, sayıyı çoğaltmak çok mümkün, yaklaşık 2 bin 500 ailenin isminin yer aldığı bir tablo vardı. Burada hakikaten çok ilginç mal varlıkları, büyükbaş küçükbaş hayvan sayıları çıkıyor ki, bunlarda hakikaten düşündürücü” diye konuştu.

[ilgiliMakale icerik_id=”146070″]

Ayık: Aylık geliri 48 bin TL olan aile yardım alıyor

Yorumlar kapalı.