Ayık: ASKİ’nin sene sonuna kadar edeceği zarar 500 milyon TL

featured
service

Akyurt Belediyesi, Lojistik Tesislerinde düzenlediği etkinlikle çiftçilere mazot desteğinde bulundu. Burada bir konuşma yapan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, sosyal yardımlar ve desteklemeler üzerinden Ankara Büyükşehir Belediyesini bir kez daha eleştirdi.

Akyurt Belediyesi’nin ABB’den daha fazla destekte bulunduğunu söyleyen Ayık, “Faturalarınızı görmüşsünüzdür, yine faturalar zamlı olarak kesildi. Faturalar inmemiş dahi olsa ASKİ’nin sene sonuna kadar edeceği zarar 500 milyon TL. Ama sadece Büyükşehir Belediyesi’nin merkezi bütçeden aldığı fazladan para 1 milyar lira” diye konuştu.

BİR YILDA İKİNCİ DESTEK
Akyurt Belediyesi Mart 2022’de Akyurtlu çiftçilere 1000 TL’lik mazot desteğinde bulunmuştu. Aynı yıl içinde ikinci kez yapılan desteklemede ise 100’er litre mazot traktörlerin depolarına dolduruldu.

Akyurt Belediyesi Lojistik Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık, BBP Akyurt İlçe Başkanı Mustafa Tüfekçi, Ziraat Odası Başkanı Satılmış Kartal ve çiftçiler katılım gösterdi.

“AKYURT BELEDİYESİ ABB’DEN DAHA FAZLA DESTEKLEMEDE BULUNDU”
Burada bir konuşma yapan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, su faturalarında yapılan indirimin desteklemeleri etkilemeyeceğini savundu. Ayık, “Büyükşehir Belediyesi ile bizim yaptığımız destekleri alt alta koyduğumuzda, Akyurt Belediyesi’nin yapmış olduğu destekler rakamsal olarak bunun üstünde. Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ek bütçeyle birlikte bütçesi 27 milyar lira. İnanın bu tohumun fazlasını da verirdi, yakıt desteğinin de misliyle fazlasıyla verebilirdi. Ama vermeme yolunu tercih etti. Peki ASKİ indirimi gerçekten bu destekleri etkiliyor mu, bu da bir yalan. ASKİ bu indirimi yapmış dahi olsa bu karar hiçbir şekilde yürürlüğe girmiş bir karar değil ki, faturalarınızı görmüşsünüzdür, yine faturalar zamlı olarak kesildi. Faturalar inmiş dahi olsa ASKİ’nin sene sonuna kadar edeceği zarar 500 milyon TL. Ama sadece Büyükşehir Belediyesi’nin merkezi bütçeden aldığı fazladan para 1 milyar lira. Büyükşehir Belediyesi güle oynaya tüm destekleri yapabilecekken aslında personeli biz gereksiz aldık, iki katına çıkardık, bunun önüne geçemiyoruz demek yerine desteklerinin su bahanesini gündeme getirerek kesiyoruz diyorlar” dedi.

Ayık: ASKİ'nin sene sonuna kadar edeceği zarar 500 milyon TL 1

“O MASAYA DİYETLER ÖDEMEK İÇİN PERSONEL ALIMI YAPILDI”
Ayık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “‘İki katına yakın personel aldığınız söyleniyor, bunun aslı astarı nedir rakamları açıklar mısınız?’ dediğimde CHP Gurup Sözcüsü çıktı ve şunu söyledi: ‘Keşke daha fazla alsak’ dedi. Sayıyı bilmiyoruz, güncel rakam olarak kaç aldılar ama demek ki bizi yalanlamadıklarına göre 2 katı bir alım da yapılmış. Personele zam verilmiyor çünkü alım çok yapıldı. O masaya diyetler ödemek için kontrolsüz bir şekilde personel alımı yapıldı. Yani yıllık personelin maliyeti ASKİ’nin indirimi ile mukayese dahi edilemez”

Ayık: ASKİ’nin sene sonuna kadar edeceği zarar 500 milyon TL