Aydın Nazilli ilçesinde ‘Boğa Güreşi Festivali’ yapıldı

featured
service

Aydın Nazilli’de boğa güreşleri Yaylapınar Mahallesi yararına yapıldı. Boğalar Yaylapınar İlköğretim okul yararına güreştiler. Nazilli Belediyesi ve Yaylapınar Boğa Güreşi Komitesi tarafından ilk kez düzenlenen 1’nci Geleneksel Boğa Güreşi Festivali nefesleri kesti. Boğa güreşlerinde Türkiye’nin 4 bir yanından gelen 120 boğa güreşti.

Bahattin ALBAYRAK (HÜRAYDIN GAZETESİ)- Nazilli Belediyesi ve Yaylapınar Boğa Güreşi Komitesi tarafından ilk kez düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 120 boğanın mücadele ettiği boğa güreş festivali büyük heyecana sahne oldu.

Nazilli Belediyesi’nin sosyal etkinlik alanında gerçekleştirilen Boğa Güreşi Festivali’ne AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın Milletveili Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, besiciler ve çok sayıda izleyici katıldı.

‘İNŞALLAH BUNU GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ’

1’inci Boğa Güreşi Festivali’ni gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını dile getiren Yaylapınar Mahalle Muhtarı Hakan Yıldırım, ” İnşallah bunu geleneksel hale getirerek her yıl düzenleyeceğiz. Şu anda Nazilli’de arenamızda Türkiye’nin 4 bir yanından gelen 120 seçkin boğalarımız güreş tutuyorlar. Güreşlerimizden elde edilen gelirle mahallemizde bulunan ilköğretim okulumuzun eksikliklerini gidereceğiz. Yani boğalarımız okulumuzun yararına güreşiyorlar. Havanın da çok güzel olması bizleri de oldukça sevindirdi” dedi.

Yaylapınar İlköğretim Okulu yararına düzenlenen güreşte,Belediye Başkanlığı Kupası’nı Sultanhisar’dan Akif Soytürk’ün ‘Kahraman Cerrah’ isimli boğası kazandı. Soytürk’e kupasını AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Komite Başkanı Yaylapınar Muhtarı Hakan Yıldırım birlikte verdiler.

Türk kültürünün önemli geleneklerinden biri olan boğa güreşlerini Nazilli’de ilk kez düzenlemiş olmaktan gurur duyduklarını belirten Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Yaylapınar Mahallesi muhtarımıza ve değerli komitemize teşekkür ediyorum. Yağmur beklerken güzel bir günde güreşimizi gerçekleştiriyoruz. Destek noktasında meclis üyelerimizle birlikte karar aldık. Türk kültürünün önemli değerlerinden bir tanesi. Daha önce Karadeniz bölgesinde yapılıyordu. Artık tüm ülkemize yayılıyor. Oldukça yüksek bir katılım var. İnşallah gelecek sene de güreşimizi devam ettireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Aydın Nazilli ilçesinde ‘Boğa Güreşi Festivali’ yapıldı