Aydın Didim’de iş var, çalışacak eleman yok!

featured
service

Aydın’ın Didim ilçesinde faaliyet gösteren bir kafe sahibi Mustafa Yolcular, uzun süredir işyerinde çalıştıracak eleman bulamamaktan yana dertli.

Kemal ETLEÇ / Didim Postası (İGFA) –  Didim’de kahvaltılık, doğal ev ürünleri ve yemek hizmeti sunan Yolcu Kafe’nin sahibi Mustafa Yolcular (60) personel sıkıntısı yaşadığını söyledi.

İşkur’a eleman bulmak için müracat ettiğini belirten Didim’deki kafe işleticisi Mustafa Yolcular, “İlçede iş arayan kayıtlı 3 bin kişi var ancak biz çalıştıracak 4 personel bulamadık. Eleman bulamaz isem dükkanımı devredeceğim” dedi.

3 yıldır aynı yerde faaliyet gösterdiklerini belirten Yolcular “Ülkemizde işsizlik var deniyor ama çalıştıracak personel bulamıyorum. Şu an 4 personele ihtiyacım var ama çalışacak insan yok. Bir çok yere haber verdim. Son olarak İşkur’un Didim’de temsilcileri ile görüştüm. Didim’de 3 bin kişi iş arıyormuş  ama biz çalıştıracak personel bulamıyoruz. Nasıl oluyor bu iş anlamıyorum” diyerek sitem etti. 

İşyerinde çalıştıracak personel SGK+ asgari ücret yanı sıra sabah-öğle ve akşam yemek vereceklerini de belirten Yolcular, “Gençlerden başvuran olmadı. Ben anlayamıyorum; iş hazır her şeyimiz tam ama çalıştıracak kişi bulamıyoruz. Gelenler ise 50 yaş üstü kişiler; onlardan da verim alamıyoruz. Bu şekilde sezona girersem işimiz zor, daha da olmadı işyerimi devretmeyi dahi düşünüyorum” diye konuştu.

Aydın Didim’de iş var, çalışacak eleman yok!