Aydın Didim de e-sınav merkezine kavuşuyor

featured
service

Aydın’da daha önce Nazilli, Söke ve Efeler ilçelerinde gerçekleştirilen e-sınav uygulaması bundan böyle Didim ilçesinde de yapılabilecek.

Kemal ETLEÇ / Didim Postası (AYDIN İGFA) – Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Didim’de yaklaşık 1,5 yıl önce başlnaılan Elektronik Sınav Merkezi’nde sona gelindi.

Her yıl Didim’den yaklaşık 2 bin kişinin Aydın’da bulunan e-sınav merkezine gitmesi bundan böyle tarih olacak. Oluşturulan e-sınav merkezinde ehliyet sınavlarının yazılı bölümleri de Didim’de gerçekleştirilebilecek.

E-sınav merkezinde görev alacak 120 öğretmenin eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Mayıs ayında gerçekleştirilecek Sürücü Kursu yazılı sınavlarının Didim e-sınav merkezinde yapılması bekleniyor. Kurulacak merkezde sınava girecek vatandaşların teknolojinin son imkânlarından yararlanmasını sağlanacak.

TEKNOLOJİ… HIZ… KOLAYLIK

Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde, randevu sistemiyle en yakın tarihte sınava girebilecek. Sınav bitiminde sonuçlar hemen öğrenilecek. Kullanıcı dostu bilgisayar ara yüzü ile adaylar, cevap kâğıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan kurtulacak.

E-Sınav merkezlerindeki masa, sandalye ve bilgisayarlar, engellilerin erişimi ve konforu da düşünülerek tasarlandığı  kaydedildi.

Aydın Didim de e-sınav merkezine kavuşuyor