ASO 1. OSB’den Ankara İtfaiyesi’ne yeni köpük kulesi aracı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte meydana gelebilecek yangınlara daha etkin ve hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için Ankara İtfaiyesi’ni güçlendirmeye devam ediyor. Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi ile yapılan protokol kapsamında organize sanayi bölgesi ve çevresinde kullanılmak üzere Ankara İtfaiyesi’ne köpük kulesi aracı tahsis edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yıllardır ihmal edilen Ankara İtfaiyesi’ni güçlendirmek ve Başkentte meydana gelebilecek yangınlara daha hızlı ve etkin müdahalede bulunabilmek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Personel sayısı artırılan ve her geçen gün araç filosunu genişleten Ankara İtfaiyesi son olarak Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi (ASO 1. OSB) ile iş birliği yaparak, sanayi bölgesinde kullanılmak üzere köpük kulesi aracı için protokol imzaladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı protokol imza töreni ile bundan sonra Ankara İtfaiyesi, Ankara OSB ve çevresine yeni köpük kulesi aracı ile hizmet verecek.

TAŞKINSU: “OSB’LERDE SÖNDÜRME ARAÇLARININ KONUŞLANMASI ÖNEMLİ”

ASO 1. OSB’de bulunan itfaiye istasyonunda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan ABB Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, “Sanayi bölgesinde yapılan yatırımlar çok değerli… Bunların geriye konması hem maliyet hem de zaman açısından çok ciddi aksamalara neden olabilir. Ayrıca, ekonomimize etki edecek tesisler. Bu nedenle direkt olarak OSB’lerde söndürme araçlarının konuşlanması büyük önem taşıyor. Çünkü yangında ilk 2-3 dakika çok kritik… Bu nedenle de çok anlamlı bir proje bu… Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesine destekleri için çok teşekkür ediyorum. Bizler de elimizden gelen gayreti göstereceğiz ancak temennimiz tabii hiçbir zaman ihtiyaç duymamamız. Hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Yangınlara hızlı müdahalenin son derece önemli olduğunu söyleyen Ankara İtfaiyesi Daire Başkanı Salih Kurumlu ise şöyle konuştu:

“ASO 1. OSB tarafından kullanımımıza verilen köpük kulesini bugün hizmetimize aldık. Bizim için yangınlara hızlı müdahale son derece önemli… Konusunda uzman personel, modern araç, gereç ve ekipmanlarla müdahale ettiğimiz zaman yangınları en hızlı şekliyle kontrol eder can ve mal kaybının önüne geçeriz. Bu anlamda da son derece önemli aracı bugün teslim aldık.”

ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek de şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık olarak 3-4 senedir bu bizim hayalimizdi. İnşallah hiçbir zaman kullanma ihtiyacımız olmaz. Hiçbir zaman için kullanmak zorunda olmayalım ancak hem bölgemizin hem de yakın çevremizin söndürme gücünü oldukça kuvvetlendirici bir ekipmana sahip olduk. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz iş birliğinin de her noktası başarı ile gerçekleşti ve umarım hiçbir zaman ihtiyacımız olmaz. Eğer olursa da minimum can ve mal kaybı ile atlatırız. Buranın korunması için son derece kıymetli olan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ASO 1. OSB’den Ankara İtfaiyesi’ne yeni köpük kulesi aracı