‘Aşı randevusu alanların yarısı gelmedi’

featured
service

Kent Konseyi toplantısında kentteki aşı durumu masaya yatırıldı. Toplantıda, ikna ekiplerinin çalışması sonucu randevu alan 3 Bin kişiden Bin 500’ünün aşı randevusuna gelmediği belirtildi.

Ercan ARSLAN (BATMAN HABER)- Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı, Batman-Siirt Mali Müşavirler Bölge Odası’nda düzenlendi. Kent Konseyi Başkanı Abdülkadir Demir’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, aşı çalışmalarındaki son durum masaya yatırıldı.

Covid ve aşılama ile ilgili güncel bilgileri paylaşan Batman Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve Batman Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Vekili Dr. Tahir Yarba, İkinci aşılamada istenilen düzeyde olmadıklarını söyledi. Birinci dozda yüzde 75,2, İkinci doz aşı oranında ise yüzde 60,2 civarında olduklarını ifade eden Yarba, 2 doz aşıda diğer illere göre sondan ikinci olduklarını aktardı.

Yarba, “Aşı ortalamasını artırmak için her kurumda ikna ekibi diye her kurumdan bir sorumluyu tayin ettik. 3-4 hafta boyunca bu arkadaşlarımız ikna konusunda çalıştılar. İkna sonucu 3 bin tane randevu oluşturduk ama bunlardan ancak bin 500 kişiyi aşı yaptırabildik. Bizim şuan için bir entübe sayımız yok. Bu hafta biz de herhangi bir yatış olmadı” diye konuştu. Ardından konuşan Batman Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Batman Siirt Muş Eczacı Odası Başkanı Adnan Bayhan ise, Türkiye’de maalesef ilaç sıkıntısı olduğunu belirterek, “Muhtemelen de Şubat’a kadar özellikle yurt dışından gelen ithal ilaçlar sayısı, ilaç yokluğunun sayısını bayağı arttıracak. Nedeni de şu, Türkiye referans ilaç uygulaması kullanıyor. Şuanda reel sayısal olarak Euro ve Dolar bazlı dünyada en ucuz ilaç satan ülke Türkiye’dir. Eğer bu mevcut sağlık politikaları değişmezse, özellikle yılını dolduran ilaç firmaları yeni dönemde belirlenen kotaların dışında kesinlikle ilaç vermeyecek” dedi.

‘Aşı randevusu alanların yarısı gelmedi’