Aşçılar önlük giydi

featured
service

Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri için “Aşçı Önlüğü Giyme Töreni” gerçekleştirildi.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirilen etkinliğe Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan, dekanlar, akademisyenler, Niğde Kızılay Başkanı Kemal Gençoğlu ve çok sayıda davetli ile öğrenci katıldı.

Aşçılık Programı öğrencileri adına konuşan Ecem Sena Yücel, “Bölümümüzde, Aşçılığın sadece yemek yapmak değil, gece gündüz demeden farklı tarifler keşfederek yeni lezzetler ortaya çıkarmak ve yemeklerdeki estetiği ortaya çıkaran bir matematiğe sahip olduğunu öğrendik. Amacımız, Türk Mutfak Kültürünü ulusal ve uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil etmekti” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sayın Hasan Uslu ise “Gastronomi, dünyanın doğal ve kültürel çeşitliliği, medeniyetlerin zenginliği ve milletlerin kendine özgü değerleri, lezzetleri ile oluşmuş bir insanlık değeridir” diyerek başladığı açıklamalarını “Niğde özelinde Türk mutfağı, farklı coğrafyalardan iklimlerden, ürünlerden, lezzetlerden beslenmiş, çağlar boyunca birikerek bugünlere gelmiş kadim ve zengin değerleriyle pek çok yöreyi de etkilemiştir” sözleri ile sürdürdü.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu,“Önlük giydirme, kuşak bağlama gelenekleri, fütüvvet teşkilatının, Türk – İslam medeniyetinin en büyük kurumlarından bir tanesi olan, Anadolu Ahiliğinin bir yansımasıdır”dedi.  Öğrencilere aşçı önlüğü giydirme töreni ile devam eden program da Rektör Uslu’ya  Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan tarafından Şef Aşçı Önlüğü takdim edildi.

Aşçılar önlük giydi