Arılı kovanlar için kura çekimi yapıldı

featured
service

Ak­yurt Be­le­di­ye­si geç­ti­ği­miz yıl ol­du­ğu gibi bu yıl da çift­çi­le­re arılı kovan des­te­ği­ni sür­dür­dü. 50 çift­çi­ye yüzde 100 hi­be­li 2’şer adet arılı kovan da­ğı­tı­mı için kura çe­ki­mi ger­çek­leş­ti­ril­di.

Ak­yurt Be­le­di­ye­si hiz­met bi­na­sın­da dü­zen­le­nen kura çe­ki­min­de 50 asil ve 5 yedek ta­lih­li, noter yet­ki­li­si ta­ra­fın­dan be­lir­len­di. Kura çe­ki­mi Ak­yurt Be­le­di­ye­si resmi sos­yal medya he­sap­la­rın­dan canlı ola­rak ya­yın­lan­dı.
Ak­yurt Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hilal Ayık “Gö­re­ve gel­di­ği­miz gün­den iti­ba­ren yeni ve ilgi çe­ki­ci hiz­met­le­ri de Ak­yurt’a ka­zan­dır­ma ça­ba­sın­da olduk. Ak­yurt’umu­zun yay­la­ya ben­ze­yen güzel bir ha­va­sı ve şe­hir­den uzak bir do­ğa­sı var. Bu­ra­da fark­lı çeşit bitki ve çi­çek­ler­den ol­duk­ça güzel bal elde edi­li­yor. Arı­cı­lık ser­ti­fi­ka­sı sa­hi­bi olan ancak bir­li­ğe ka­yıt­lı ol­ma­yan, ama­tör arı­cı­lık yapan Ak­yurt­lu­lar­dan top­la­dı­ğı­mız baş­vu­ru­la­rı noter hu­zu­run­da çek­ti­ği­miz kura ile so­nuç­lan­dır­dık. 50 arı­cı­mız­dan her biri 2 adet arılı kovan hi­be­si­ni al­ma­ya hak ka­zan­dı. Arı­cı­lı­ğa gönül veren, bu ciddi işi se­ve­rek yapan arı­cı­la­rı­mı­za arı­la­rın ya­nın­da 10 adet la­van­ta fi­de­si ve birer tane arı mas­ke­si de he­di­ye ede­ce­ğiz. Be­le­di­ye­miz­den arılı kovan ka­za­nan ta­lih­li çift­çi­le­ri­mi­zi teb­rik edi­yo­rum. Da­rı­sı bal ha­sa­dı­na olsun.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Arılı kovanlar için kura çekimi yapıldı