Araç Sigortası Nasıl Sorgulanır?

featured
service

Araç sigortası ya da resmi ismiyle trafik sigortası zorunlu bir sigorta türü olup 1 yıllık süre için geçerlidir. Bu sürenin bitiminde sigortanın yenilenmesi gerekir. Yenileme yapmadığınız takdirde araç trafiğe çıkamaz. Sigortanın bitiş süresini takip etmek ve zamanında yenileme yapmak önemlidir. Bu süreyi kaçırmamak adına araç sigortası sorgulama işlemleri düzenli olarak yapılmalıdır. Sigortanın içeriği aracın özelliklerine göre belirlenmekte olup her araç için yenileme bedeli farklı olacaktır. Bununla ilgili tüm detaylara poliçe bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Ödeyeceğiniz sigorta primleri de her şirkette farklı olacaktır. Bunun nedeni ise şirketlerin tavan fiyatı geçmeyecek şekilde fiyat belirleme hakkının bulunmasıdır. Sigortanızı yeniletmeden önce aynı anda birkaç şirketten sigorta teklifi almanızda fayda vardır. Hem teminat hem de fiyat olarak en uygun sigortayı seçerek hemen poliçenizi başlatabilirsiniz. İsterseniz poliçenize ek teminatlar ilave etme hakkınız da olacaktır.

Araç Sigortası Nasıl Sorgulanır? 1

Araç Sigortası Sorgulama ve Yenileme

Tüm araçlar için araç sigortası sorgulama ve yenileme işlemlerinizi online olarak yapabilirsiniz. Aracınızın sigortası bitiyorsa sigorta türünü ve sigorta yaptıracak kişinin cep telefonu numarasını, e-posta adresini, TC kimlik numarasını yazarak firmaya iletmeniz gerekir. İkinci el ya da sıfır araç alımları için trafik sigortası yaptırmak istediğinizde de benzer bilgileri doldurarak internet sitesinde ekrana gelen yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Gireceğiniz tüm bilgiler sigorta firmasına iletilecek ve her zaman size en uygun teklifler sunulacaktır. Sorgulama ve yenileme işlemlerinizi e-sigortam üzerinden yaptığınızda 20’den fazla sigorta şirketinden teklifleri alabilir, bunları kıyaslayarak en avantajlı olanı tercih edebilirsiniz. Üstelik trafik ve kasko sigortası için internete özel ilave indirimler de vardır. Araç sigortası sorgulama ile ilgili merak ettiğiniz soru olduğunda ücretsiz olarak sunulan 7 gün 24 saat müşteri hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Araç Sigortası Nasıl Sorgulanır?