Antalya’daki koşuları yağmur durduramadı

featured
service

RUNTALYA’ya; 42K, 21K, 10K ve 10K Team kategorilerinde 20 ülke ve 55 şehirden 1200’ü yabancı yaklaşık 8 bin 500 sporcu ile 90 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve 126 ulusal- uluslararası şirket de takım olarak katılım sağladı.

ANTALYA (İGFA) – Türkiye’nin ilk ve en büyük ‘lifestyle’ maraton etkinliği olan “RUNTALYA Presented by Fraport TAV”, bu yıl 17. kez start aldı.

Yaklaşık 8 bin 500 sporcunun katıldığı yarışların startını; Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürü Yavuz Gürhan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol verdi. Protokol, 10K koşusuna da katılarak Antalya’nın sporcu kimliğini gözler önüne sererken, organizasyonda, bu yılın onur konukları Olimpiyat ve Dünya şampiyonu ünlü atlet Gabriela Szabo ve Türk atletizminin sembol isimlerinden İsmail Akçay da yer aldı.

Antalya’nın spor kimliğine büyük katkı sağlayan “RUNTALYA Presented by Fraport TAV”, dün gerçekleştirilen üç farklı yarış ile start vermişti.

Muratpaşa Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Minik Adımlar, Yüksek Topuklar ve BabyRun koşusu ile başlayan yarış bugün gerçekleştirilen 42K, 21K ve 10K ve tekerlekli sandalye yarışları ile yine binlerce koşu tutkununu ağırladı. Yağan yağmura aldırmayan binlerce koşucu, start alanını doldurdu. Sporu ve sağlıklı yaşamı hayat tarzı olarak benimsemiş profesyonel ve amatör koşucular ile sivil toplum kuruluşları ve markaları bir festival atmosferinde buluşturan “RUNTALYA Presented by Fraport TAV”, bu yıl da üst düzey uluslararası bir katılıma sahne oldu.

Antalya'daki koşuları yağmur durduramadı 1

42K kategorisinde 750, 21K kategorisinde 2500,10K kategorisinde 3000 ve 10K Team kategorisinde 2100 olmak üzere yaklaşık 8500 sporcunun katıldığı “RUNTALYA Presented by Fraport TAV”da sporcular, zaman zaman artan yağışa rağmen finişi gördü.

Antalya’daki koşuları yağmur durduramadı