61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Antalya Film Forum (AFF), iki gün süren yoğun programın ardından ödül töreniyle sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen forumda dünya genelinden sektör profesyonelleri sinema yapımcılarıyla bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.
Bu yıl 119 başvuru arasından seçilen 19 proje, iki gün süren sunumlar ve değerlendirmeler sonucunda ödüllerle desteklendi. Su Hotel’deki ödül töreninde konuşan AFF Direktörü Betül Günay, foruma destek veren; WOM Stüdyo, GAİN, BKM Mutfak, The TAMTAM, Chantier Films, Antalya Film Ekibi, Varyete Bros, Adam Canavar Design House, Rollart Film, E-Ofis, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve festival idari direktörü Av. Cansel Tuncer ve sanat direktörü Deniz Yavuz’a teşekkür etti.
Kazanan Projeler
Uzun Metraj Kurmaca Film Pitching Platformu’nda iki proje öne çıktı: Yönetmenliğini Aydın Orak’ın yaptığı “Ölü Arının İğnesi” ve İlyas Soner Yıldırım’ın yönettiği “Kırk Gün Kırk Gece” projeleri ödül kazandı. WOM Stüdyo tarafından sunulan Stüdyo Kullanım Desteği ise “Üç Kızın Hikayesi” projesine verildi. Rollart ise “Ölü Arının İğnesi”ne Teknik Ekipman Desteği sundu.
Uzun Metraj Kurmaca Film Work In Progress Platformu’nda, Şeyhmus Altın’ın “Memento Non Mori” filmi ödüle layık görüldü. Jüri Özel Ödülü ise Banu Sıvacı’nın “Günyüzü” projesine verildi. “Memento Non Mori”, ayrıca Chantier Dağıtım Ödülü ve The TAMTAM – Color Suit ve Finishing Destek Ödülü’nü de kazandı.
Belgesel ve Dizi Projeleri de Desteklendi
Belgesel Film Work In Progress Platformu’nda, Morteza Atabaki’nin “32 Metre” belgeseli ödül alırken, Dizi / Kısa Dizi Pitching Platformu’nda Salih Toprak’ın “Keko” projesi GAİN ve BKM Mutfak’tan ödül kazandı.
Sümer Tilmaç Antalya Senaryo Destek Fonu Pitching Platformu’nda ise Nazlı Elif Durlu’nun senaryosunu kaleme aldığı “Mutlu Bir Yuva” ödül aldı.
Forum kapsamında gerçekleştirilen özel sunumlar ve ustalık dersleri de büyük ilgi gördü. Usta oyuncu Mehmet Aslantuğ’un gerçekleştirdiği ustalık dersi, sinemaseverler ve sektördeki genç profesyoneller için önemli bir deneyim oldu. “Stüdyo Sineması” başlıklı sunumda Mert Baydur ve Kaan Acemi, 2025 yılında faaliyete geçmesi planlanan WOM Stüdyoları’nı tanıttı. Acemi, WOM Stüdyoları’nın Avrupa’nın en büyük üçüncü film platosu olacağını belirterek, “Yapım maaliyetlerini düşürerek yüzlerce kişiye istihdam sağlayan, dolaylı yoldan milyonlarca kişiye dokunan film sektörüne destek olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.