Ankara’ya hoşgeldin Atam! İşte Akyurt’taki kutlama programı

featured
service

Ata­türk’ün An­ka­ra’ya ge­li­şi Ak­yurt’ta dü­zen­le­necek bir dizi et­kin­lik­le kut­la­na­cak. Ak­yurt Kay­ma­kam­lı­ğı ta­ra­fın­dan dü­zen­le­necek resmi kut­la­ma­la­rın yanı sıra An­ka­ra Ku­lü­bü Ak­yurt Şu­be­si de Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı’nda sin­sin ate­şi­ni ya­ka­cak.
Mus­ta­fa Kemal Paşa ve He­yet-i Tem­si­li­ye üye­le­ri­nin sağ salim An­ka­ra’ya ayak bas­tık­la­rı tarih olan 27 Ara­lık, Milli Mü­ca­de­le’nin seyri açı­sın­dan yeni bir dö­ne­min baş­lan­gı­cı oldu. Ata­türk’ün An­ka­ra’ya ge­li­şi, ba­ğım­sız Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti’nin ku­rul­ma­sı ve Kur­tu­luş Sa­va­şı’nın baş­la­tıl­ma­sı için dönüm nok­ta­la­rın­dan biri oldu. Bu önem­li gün her yıl dü­zen­le­nen et­kin­lik­ler­le Ak­yurt’ta kut­la­nı­yor.

KUT­LA­MA PROG­RA­MI

27 Ara­lık 2022’de Saat 10:45’te An­ka­ra Evi’nden yü­rü­yü­şe ge­çecek olan kor­tej Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı’na ula­şa­cak ve bu­ra­da İstik­lal Marşı oku­na­rak saygı du­ru­şun­da bu­lu­nu­la­cak.
Ak­yurt Kay­ma­kam­lı­ğı ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen resmi kut­la­ma­la­la­rın yanı sıra Ak­yurt Be­le­di­ye­si ile An­ka­ra Ku­lü­bü Ak­yurt Şu­be­si de ekin­lik­ler ger­çek­leş­ti­recek. Saat: 17:30’da ASKİ’nin önün­den yü­rü­yü­şe baş­la­ya­cak olan Ak­yurt sey­men­le­ri­nin yer ala­ca­ğı kor­tej Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı’nda sin­sin ate­şi­ni ya­ka­cak. Saat 19:00’da ise Necip Fazıl Kon­fe­rans Sa­lo­nu’nda TRT sa­nat­çı­la­rı Umut Sü­lü­noğ­lu ve Uğur Önür ile bir­lik­te Ak­yurt sey­men­le­ri sahne ala­cak.

Ankara'ya hoşgeldin Atam! İşte Akyurt'taki kutlama programı 1

“TÜM AKYURTLULARI BEKLİYORUZ”

27 Ara­lık’ın ta­ri­hi­miz­de­ki yeri hak­kın­da ko­nu­şan ve Ak­yurt­lu­la­rı dü­zen­le­necek olan et­kin­lik­le­re davet eden An­ka­ra Ku­lü­bü Ak­yurt Şu­be­si Baş­ka­nı Hasan Ars­lan, “Mus­ta­fa Kemal’in An­ka­ra’ya ge­li­şi Kur­tu­luş Sa­va­şı­nın en önem­li ge­liş­me­le­ri­nin ba­şın­da gel­mek­te­dir. Çünkü Ata­türk’ün An­ka­ra’ya gel­me­si, bu­ra­da tem­sil he­ye­tin­den üye­ler ve An­ka­ra hal­kıy­la bu­luş­ma­sı so­nu­cun­da olu­şan at­mos­fer­le bir­lik­te Büyük Mil­let Mec­li­si’nin ku­ru­lu­şu ve Türk or­du­su­nun ku­rul­ma­sı pa­ra­lel­lik gös­ter­di.

Bu ge­liş­me­ler ışı­ğın­da An­ka­ra milli mü­ca­de­le­nin mer­ke­zi ha­li­ne geldi. Yani o za­man­lar­da dahi An­ka­ra yur­du­mu­za, milli mü­ca­de­le­ye baş­kent­lik yap­mış oldu. Bize mü­ca­de­le­le­ri ile bu güzel va­ta­nı ema­net eden başta Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin ku­ru­cu­su Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk ve silah ar­ka­daş­la­rı olmak üzere tüm şehit ve ga­zi­le­ri­mi­ze min­net­ta­rız. Ema­net­le­ri­ne son ne­fe­si­mi­ze kadar sahip çı­ka­ca­ğı­mı­za söz ve­ri­yo­ruz. Tüm Ak­yurt­lu­la­rı dü­zen­le­ye­ce­ği­miz et­kin­lik­le­re bek­li­yo­ruz” diye ko­nuş­tu.

Ankara’ya hoşgeldin Atam! İşte Akyurt’taki kutlama programı