Ankara’nın mola noktası

featured
service

Ak­yurt’ta Esen­bo­ğa Ha­va­li­ma­nı yolu üze­rin­de bu­lu­nan La­van­ta Bah­çe­si renk­li gö­rü­nü­mü­nü al­ma­ya baş­la­dı. Ak­yurt Be­le­di­ye­si ça­lı­şan­la­rı da büyük bir emek ve öz­ve­ri ile ya­ba­ni ot te­miz­li­ği ve bakım ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­rü­yor.

Yak­la­şık 2 yıl önce baş­la­tı­lan ça­lış­ma­lar ile 48 dö­nüm­lük ala­nın 35 dö­nü­mün­de 11 bin la­van­ta fi­da­nı top­rak­la bu­luş­tu, 13 dö­nüm­lük arazi ise sos­yal tesis alanı ola­rak ay­rıl­dı. La­van­ta bah­çe­si için özel­lik­le Esen­bo­ğa Ha­va­li­ma­nı ya­kı­nın­da­ki arazi ter­cih edil­di. Böy­le­lik­le hem Çubuk hem de Esen­bo­ğa yo­lu­nu kul­la­nan va­tan­daş­la­rın mola nok­ta­sı ol­ma­sı he­def­le­ni­yor.
İçe­ri­sin­de ba­rın­dır­dı­ğı çocuk parkı, halı saha ve bas­ket­bol sa­ha­sı ile ço­cuk­la­rın eğ­le­ne­bi­le­ce­ği, ye­tiş­kin­le­rin ise din­le­ne­ce­ği alan­la­rın yer ala­ca­ğı bahçe, ha­va­li­ma­nı yol­cu­la­rı ta­ra­fın­dan da gö­rü­le­bi­lecek ve gör­sel bir şölen oluş­tu­ra­cak.

Ak­yurt Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hilal Ayık ya­pı­lan ça­lış­ma­la­rı ve La­van­ta Bah­çe­si­nin ama­cı­nı şu söz­ler­le an­lat­tı: “La­van­ta bah­çe­le­ri güzel gö­rün­tü­ler oluş­tu­ran ve in­san­la­rın il­gi­si­ni çeken me­kan­lar. Aynı za­man­da güzel fo­toğ­raf man­za­ra­sı sunan, ev­le­nen çift­le­rin düğün fo­toğ­raf­la­rı­nı çek­mek için ter­cih et­ti­ği mis ko­ku­lu bah­çe­ler. Fark­lı bir özel­li­ği de An­ka­ra üze­rin­den ha­va­li­ma­nı­na inen uçak­la­rın sağ ta­ra­fın­dan ba­kıl­dı­ğın­da la­van­ta­lar­la ya­zıl­mış Ak­yurt ya­zı­sı gö­rü­le­bi­lecek. 2 yıl önce la­van­ta­la­rı­mı­zı di­ke­rek ba­kı­mı­nı yap­tık. Bü­yü­dük­çe gü­zel­leş­ti. Ak­yurt­lu­la­ra yeni bir yaşam alanı oldu.”

Ankara’nın mola noktası