Ankara’nın Başkent oluşunun 98. yılına armağan

featured
service

Taşdelen: “Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı yönettiği bir Anadolu kasabasını başkent yapmıştır. Çünkü O’nun hayalinde Cumhuriyetle, devrimlerle özdeşleşen bir başkent hayali vardı ve Ankara bu hayalin en somut adıdır”   

Çankaya Belediyesi Ankara’nın başkent oluşunun 98. Yılında Yaşamkent Mahallesi’nde “13 Ekim Başkent Parkı”nı hizmete açtı. 

Çankaya Belediyesi Ankara’nın Başkent Oluşu’nun 98. Yılı kutlamaları kapsamında yeni bir parkla güne özel bir anlam kazandırdı. Yaşamkent Mahallesi’nde açılışını yaptığı 7 bin 100 metrekarelik yeni parka “13 Ekim Başkent Parkı” adı verildi.

Açılış öncesi konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen; “Hizmet kervanımız yoluna aralıksız devam ediyor, her hafta en az bir, iki açılış ya da temel atma gerçekleştiriyoruz” dedi.

TAŞDELEN: “YATIRIM VE ÜRETİMİ EN ÇOK YAPAN İLÇE BELEDİYESİYİZ” 

“İtibar binalarda değil, itibar emperyalizme karşı bağımsız bir ülke kuranlardadır. İtibar ekonomisiyle, üretim çiftlikleriyle, fabrikalarıyla, demiryollarıyla sıfırdan bir ülke inşa etmektedir” ifadeleriyle sözlerine devam eden Taşdelen; “Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı yönettiği bir Anadolu kasabasını başkent yapmıştır. Çünkü O’nun hayalinde Cumhuriyetle, devrimlerle özdeşleşen bir başkent hayali vardı ve Ankara bu hayalin en somut adıdır. Biz de bugün 13 Ekim’in 98. Yılını 13 Ekim Başkent Parkı’nı açarak kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Çankaya’nın tüm ilçe belediyeleri içinde yatırımı ve üretimi en fazla yapan belediye olduğunu belirten Taşdelen; “Biz projelerimizi hayata geçirirken hep halkımızın çıkarlarını ön planda tutuyoruz ve sosyal belediyecilikte ısrar etmeye devam edeceğiz. Çankaya’ya hizmet etmek bizim için bir onurdur. Parkımız vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Taşdelen’in konuşmasının ardından açılışa katılan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, CHP Mamak İlçe Başkanı Uğur Açıkalın, CHP Ankara İl Disiplin Kurulu Başkanı Murat Ünal birlikte parkın açılışını gerçekleştirdi.

 7 BİN METREKARE PARK ALANI 

Yatırımlarına ara vermeden devam eden ve 7 yılda 84 yeni park açan Çankaya Belediyesinin açılışını yaptığı “13 Ekim Başkent Parkı” 7 bin 100 metrekare alana sahip. Çocuk oyun alanı, spor ve fitness alanı ve oturma birimleriyle bölge halkının yeni yaşam alanı olacak park, yüzlerce ağacı ile de yeşil alan ihtiyacını karşılıyor.

Ankara’nın Başkent oluşunun 98. yılına armağan