Ankara’dan Marmaris’e yardım eli

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Muğla’nın Marmaris ilçesi ve çevresinde devam eden orman yangınlarıyla mücadele etmek için tüm birimlerini seferber etti.

Ankara İtfaiyesi, ANFA Genel Müdürlüğü, Kent Estetiği, Fen İşleri ile Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı toplamda 14 araç ve 32 personelini görevlendirerek yangın bölgesine sevk etti. ABB Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ekiplerimiz sahada, bizler de dualarımızla yanındayız #Marmaris” dedi.

Muğla’nın Marmaris ilçesi çevresinde meydana gelen ve tüm Türkiye’yi derinden üzen orman yangınlarıyla mücadele etmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm birimlerini seferber etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın birimleri teyakkuza geçirmesi sonrasında Ankara İtfaiyesi, ANFA Genel Müdürlüğü ile Kent Estetiği, Fen İşleri ve Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, toplam 14 araç ve 32 personelini dün akşam saatlerinde yangın bölgesine sevk etti.

ABB’DEN YANGINLA MÜCADELEYE DESTEK

Yangının devam etmesi nedeniyle bölgeye takviye ekip talep edilmesi üzerine Ankara İtfaiyesi, ANFA Genel Müdürlüğü, Kent Estetiği, Fen İşleri, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlıkları ekipleri hazırlıklarını tamamlayarak yola çıktı.

Toplamda 14 araç ve 32 personel ile AFAD koordinasyonunda yangına müdahale etmek için; 2 adet arazi tipi ilk müdahale aracı, 2 adet arazöz, 12 itfaiye eri ile birlikte 4 tane tanker, 1 adet dozer, 1 adet ekskavatör, 1 adet çekici, 2 adet öncü araç ile 20 personel sabah saatlerinde yangın bölgesine ulaştı.

YAVAŞ: “YANINDAYIZ MARMARİS”

ABB Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesaplarından, “14 araç ve 32 mesai arkadaşımızdan oluşan ekibimiz yangına müdahale için Marmaris’e doğru yola çıktı. Ekiplerimiz sahada, bizler de dualarımızla yanındayız #Marmaris” notunu paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangın bölgesinde 7/24 esasına dayalı olarak yangın söndürme çalışmalarına destek olacağını söyleyen İtfaiye  Daire Başkanı Salih Kurumlu, “Muğla’nın Marmaris ilçesi çevresinde meydana gelen orman yangını sonrasında AFAD tarafından gelen talep üzerine Sayın Başkanımız Mansur Yavaş’ın yönlendirmesiyle belediyemizin ilgili birimleri yangını söndürmeye destek olmak amacıyla yola çıktılar. Umarız yangın en kısa sürede bastırılır ve daha büyük bir felâketle karşı karşıya kalmayız” derken, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Üzülerek öğrendik ki Marmaris’teki yangın ulusal ölçekte bir afet seviyesine yükselmiş. Ankara Büyükşehir Belediyesi de AFAD’dan gelen talep üzerine sahadaki personele destek amaçlı İtfaiye Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda ciddi bir araç ve personel sayısı ile yola çıktı. Umudumuz yangını en kısa sürede söndürmek.”

Ankara'dan Marmaris'e yardım eli 1
Ankara'dan Marmaris'e yardım eli 2
Ankara’dan Marmaris’e yardım eli