Ankara’da Ulaşımı En Kolay Semtler

featured
service

Türkiye’nin başkenti Ankara gerek çalışmak gerekse de eğitim görmek maksadıyla buraya yerleşen birçok nüfusa ev sahipliği yapıyor. Eğer siz de bu sebeplerden ötürü Ankara’ya taşınmayı düşünüyorsanız ya da halihazırda burada ikamet edip evinizi, ulaşımın daha kolay olduğu bir noktaya taşımak istiyorsanız işte Ankara’da ulaşımı en kolay semtlerin listesi!

Ankara’nın Ulaşımı En Kolay Semtleri Hangileri?

Ankara'da Ulaşımı En Kolay Semtler 1

Farklı bir şehre taşınırken veya aynı şehirde yalnızca semt değiştirirken en çok dikkat edilen ayrıntılardan biri, taşınılacak olan semtteki ulaşım kolaylığı oluyor. Özellikle büyük ve trafiğin yoğun olduğu şehirlerde ulaşım kolaylığı, hayat kalitesi anlamında büyük önem taşıyor. Yaşanılacak semte karar verme noktasında büyük etkisi olan ulaşım imkânlarının sıklığı ve kolaylığını Ankara ilinde sizler için ele aldık. Ankara’da ulaşımı kolay semtler hangileri gelin hep birlikte bakalım!

Kızılay: Bir şehirdeki merkezi noktalar genellikle ulaşım açısından da en rahat noktalar oluyor. Ankara’nın merkezi noktalarından biri olan Kızılay da ulaşımın kolay olduğu semtler arasında yer alıyor. Ankara’nın alışveriş, spor, eğitim, sanat ve sağlık gibi konulardaki en önemli merkezlerine ev sahipliği yapan Kızılay, en çok ulaşım imkânına sahip semtlerden biri olarak öne çıkıyor.

Ulus: Tıpkı Kızılay gibi Ankara’nın merkezi semtlerinden biri de Ulus. Tarihi bir semt olan Ulus; Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara Zafer Anıtı, Ankara Palas Otel, Ankara Kalesi, Ulus çarşısı ve Ankara hali gibi şehirdeki önemli noktalara ev sahipliği yapıyor. Semtte ulaşım imkânlarının fazla olması ulaşımın kolayca gerçekleştirilebilmesine olanak sağlıyor.

Sııhhiye: Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Sıhhiye semti de merkez noktalar arasında yer alıyor. Çok sayıda hastane ve üniversiteye ev sahipliği yapan semt sağlık ve eğitimin kalbinin attığı noktalar arasında bulunuyor. Ankara’daki mahallelerin tamamına yakınından bu bölgeye otobüs ya da minibüs bulmak mümkündür. Dolayısıyla Sıhhıye semtini de Ankara’da ulaşımı en kolay semtler arasına rahatlıkla ekleyebiliriz.

Emek: Ankara’da bir semtin ulaşımının kolay olması demek biraz da bu semtin çevre yollara yakınlığıyla ilgili bir durum. Eskişehir ve Konya yoluna çıktıktan sonra Ankara’nın istediğiniz yerine kolaylıkla ve rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İşte Emek, Beşevler ve Bahçeli gibi semtler çevre yollarına yakınlığından dolayı sizlere bu olanağı sunan semtler arasında bulunuyor.

Ankara Şehir İçi Ulaşım Rehberi

Geniş iş imkânları, eğitim kurumları gibi avantajlarıyla önemli iller arasında yer alan Ankara, yılın her dönemi kalabalık oluyor. Dolayısıyla yoğun nüfuslu şehirlerde ulaşım kolaylığı daha fazla önem kazanıyor. Eğer sizin için de ulaşım konusu önem arz ediyorsa ulaşımı kolay semtlerde ikamet edebilirsiniz. Ayrıca Ankara şehir içi ulaşım rehberine hakim olmanızda da yarar var. Ankara’da ulaşım işte şu imkânlarla sağlanıyor:

  • EGO (Belediye Otobüsü) ve Özel Halk Otobüsleri
  • Metro
  • Tren – BAŞKENTRAY
  • Minibüs
  • Taksi
  • Teleferik
Ankara’da Ulaşımı En Kolay Semtler