Ankara’da suya zam mı geldi?

featured
service

Sosyal medyada Akyurt’ta su faturalarının yükseldiğine dair görüntüler paylaşılmaya başlandı. Vatandaşlar suya zam yapıldığı görüşünü dile getirirken fiyatlardaki artışın sebebi de belli oldu.

’13 ilde Büyükşehir Belediyesi ve 26 ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair 6360 sayılı kanun’un geçici 1. maddesi’nin 15. fıkrası, büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçelerin suyu indirimli kullanmasını öngörüyordu.

2012’de alınan bu karar 7195 sayılı kanun ile 31.12.2022 tarihine kadar 5 yıl süreyle uzatılırken, 6360 sayılı kanunun geçici maddesindeki ilgili cümlenin kanundan kaldırılmasının ardından indirim uygulamasına da son verildi.

Kanun değişikliğinin ardından 12 Mart 2022 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konu gündeme alındı. Belediye Meclisi’nde alınan kararda, “Gelinen noktada 5216 sayılı kanun ile büyükşehir belediyesi sınırlarına dahil edilen; Altındağ, Çankaya, Yenimahalle, Keçiören, Mamak, Sincan, Gölbaşı, Etimesgut, Çubuk, Akyurt, Kalecik, Kahramankazan, Ayaş, Pursaklar, Bala ve Elmadağ ilçeleri ile mahalleri normal tarifeye tabi olacaklardır” ifadelerine yer verildi.

Ancak bu karar kırsal mahalle statüsü devam eden mahalleleri kapsamıyor.

Ankara’da suya zam mı geldi?