1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara’da Şubat Ayında 10 bin 791 Konut Satıldı! İlçe İlçe Satış Rakamları

Ankara’da Şubat Ayında 10 bin 791 Konut Satıldı! İlçe İlçe Satış Rakamları

featured

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ankara Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Şubat ayında başkentte 10 bin 791 konut satışı gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde 8 bin 300 konut satılırken, bu yılki veriler konut piyasasında artış yaşandığını ortaya koydu. Ancak, satışlar bir önceki aya göre yatay seyretti.

Ankara genelinde en çok konut satışı 1.836 adet ile Çankaya’da gerçekleşirken, 1.512 satışla Keçiören, 1.353 satışla Mamak ve 1.275 satışla Sincan takip etti.

Gayrimenkul PR’nin yaptığı analize göre, Ankara’da ilan fiyatları ile gerçek satış fiyatları arasındaki fark yüzde 30 seviyelerinde bulunuyor. Şirket yetkilileri, “Geçen yıla göre Ankara’daki konut satışları yüzde 30 civarında artarken, bir önceki aya göre satışlar aynı düzeyde kaldı. Ağırlıklı olarak ikinci el konutların satıldığı Ankara’da, sıfır konut satışları oldukça düşük seviyelerde gerçekleşti. Nakit parası olanların pazarlık gücü arttığı için gerçek satıcılar, gayrimenkullerine müşteri buldukları zaman kaçırmıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Nisan Ayı Gayrimenkul Sektöründe Milat Olacak

Konut sektöründe fiyatların düşüş trendine girdiğini belirten Gayrimenkul PR yetkilileri, “İlanlardaki fiyatları satılmış fiyat gibi algılama sorunu yaşanıyor. Bize göre Nisan ayı gayrimenkul sektöründe milat olacak. Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el araç piyasasında uyguladığı düzenlemelerin benzeri, gayrimenkul sektörüne de geliyor. Nisan ayında başlayacak olan doğrulanmış ilan sistemi ile sahte, mükerrer, tapusu olmayan ve suni fiyatlarla verilen gayrimenkul ilanları ortadan kalkacak. Bu süreç, sektörde fiyat dalgalanmalarına yol açacak” ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, konut alıcılarına ve satıcılarına uyarıda bulunarak, “Seri ilan sitelerindeki satılamamış gayrimenkul ilanlarına bakarak beklenti içerisine girmesinler ve mutlaka konusunun uzmanlarından destek alsınlar” tavsiyesinde bulundu.

Şubat 2025 Ankara ilçe düzeyinde konut satış sayıları

Akyurt: 135

Altındağ: 801

Beypazarı: 57

Elmadağ: 32

Etimesgut: 930

Gölbaşı: 578

Güdül: 22

Kahramankazan: 77

Keçiören: 1512

Kızılcahamam: 70

Mamak: 1353

Nallıhan: 20

Polatlı: 218

Pursaklar: 337

Sincan: 1275

Yenimahalle: 1060

Çankaya: 1836

Çubuk: 357

Şereflikoçhisar: 34

Ankara’da Şubat Ayında 10 bin 791 Konut Satıldı! İlçe İlçe Satış Rakamları
Yorum Yap