Ankara’da Düğün Yapılan Salonlar ve Özellikleri

featured
service

Ankara’da çiftler tarafından en çok tercih edilen mekanların başında düğün salonları geliyor. Şehirde hemen her ilçede düğün salonu bulunuyor. Şehirde faaliyet gösteren düğün salonlarını Düğün.com https://dugun.com üzerinde bir arada bulabilir, size en uygun özelliklere göre filtreleme yaparak inceleyebilirsiniz.

Bu mekanlar, genelde kapalı salonlarında organizasyonlar düzenliyorlar. Bazılarının bahçe ve teras gibi açık alanları da bulunuyor.  Ankara düğün salonlarının kapasiteleri ortalama 300 ila 1.000 kişi arasında değişiyor. Yani eğer tüm yakınlarınızı davet edeceğiniz, geniş bir organizasyon planlıyorsanız bu salonlar çok uygun.

Ankara düğün salonuyla anlaşmadan önce mekanın yüksek tavanlı olup olmadığına bakmanızı öneriyoruz. Kapalı bir alan olduğu için davetlilerinize ferah bir ortam sunmanız gerekiyor. Ayrıca mekanın kolonsuz olması veya kolonu varsa davetlilerin görüş açılarını engellememesi de önemli detaylar arasında yer alıyor.

Şehirdeki düğün salonlarında yemekli ve kokteyl tarzı organizasyonlar yapabiliyorsunuz. Bazı mekanların kendi mutfağı ya da anlaşmalı catering firması bulunurken bazı firmalar, çiftlerin ikramlar için dışarıdan bir firmayla çalışmasını kabul ediyor.

Ankara’daki düğün salonlarının büyük bir kısmında otopark da yer alıyor. Böylelikle kendi aracıyla gelecek olan çiftler ve davetliler park yeri aramakla vakit kaybetmiyor. Şehirdeki bu mekanlarda düğünlerin yanı sıra kına ve nişan töreni gibi organizasyonlar da düzenlenebiliyor. Hatta birden fazla etkinliği aynı mekanda yapmayı tercih etmeyi düşünen çiftler için indirimli fiyatlar sunulduğunu da ekleyelim.

Ankara’da faaliyet gösteren düğün salonlarından birçoğunda ses ve ışık sistemi için başka bir firmayla çalışmanıza gerek kalmıyor. Çünkü pek çok salonun bünyesinde her iki sistem de yapılandırılmış durumda oluyor.

Yalnızca ses ve ışık değil, fotoğraf ve video hizmeti için de birçok firma çiftlere kolaylık sağlıyor. Kendi bünyelerinde bulundurdukları ya da anlaşmalı olarak çalıştıkları ekipler, düğününüzü başından sonuna kadar kayıt altına alıyor, fotoğraflarınızı çekiyor. Davetlilere düğün sırasında basılı olarak, çiftlere ise düğün sonrası diledikleri formatta tüm kayıtlar teslim ediliyor.

Şehirdeki salonların hizmetleri bunlarla da sınırlı değil! Çiftlerin düğün günü rahat edebilmesi için birçok mekan hazırlık odası da tahsis ediyor. Hatta bu hazırlık odasına çiftler için özel ikramlar da getiriliyor. Bazı mekanların çiftler için ayrı, çiftlerin yakınları için de ayrı bir oda tahsis ettiğini de belirtelim.

Ankara’da müziksiz bir düğün düşünülebilir mi? Şehirdeki birçok salon müzik hizmeti için çiftlere farklı seçenekler sunuyor. Pek çok firmanın standart paketlerinde DJ hizmeti bulunuyor. Ayrıca canlı müzik isteyen çiftlere özel müzik grupları alternatifleri de sunuluyor. Hayalinizdeki düğün için uygun ambiyansı yaratacak müzik hizmeti için bu ekiplerin repertuvarlarıyla ilgili önceden bir görüşme yapmanızda da fayda var.

Salonlardaki ambiyanstan bahsetmişken süslemeler ve görsel şovlara da değinmemek olmaz. Düğün salonlarının standart süslemeleri bulunuyor. Bazı mekanlar çiftlere renk, bazıları da konsept alternatifleri sunabiliyor. Mekan süslemesi, masa-sandalye giydirmeleri, masa aksesuarları seçtiğiniz tema ya da renge göre planlanıyor. Bu mekanlarda ilk dans, düğün girişi ve pasta kesimi gibi özel anlarda yapılan volkan şovları oldukça popüler.

Ankara’da Düğün Salonlarının Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

Ankara düğün salonları, çiftlere özel paketler sunuyor. Bu paketlerde standart hizmetler yer alıyor ve genelde toplu bir fiyat veriyorlar. Yani düğün salonunda yemeksiz bir düğün yapmak isteyen çiftler, belirlenen bu toplam fiyatı ödüyor. Ancak yemekli bir organizasyon yapmak istenirse, kişi başı fiyatlandırma yapılıyor. O zaman da fiyatlar, menünün içeriğine göre belirleniyor.

Şehirdeki mekanlara kış ve sonbahar gibi mevsimlerde talep, ilkbahar ve yaz aylarına kıyasla daha az olduğu için bu dönemlerde salonlar, çiftlere özel kampanyalar düzenliyor. Eğer bütçeniz kısıtlıysa ya da mekanların sunduğu avantajlardan yararlanmak isterseniz bu kampanyaları değerlendirebilirsiniz. Ayrıca mevsim farkında olduğu gibi hafta içi yapılan düğünlerin hafta sonu organizasyonlarına kıyasla daha uygun fiyatlı olduğunu da bilmenizde fayda var.

Ankara’daki salonların standart süslemeleri bulunuyor. Bu süslemelerin dışında şamdan, gelin takı, gelin yolu gibi ekstra süsleme talepleriniz olursa bunların ayrıyeten fiyatlandırıldığını da belirtelim. Bazı firmalar, bu ekstralara daha geniş içeriğe sahip paketlerinde yer verebiliyor. Bu nedenle firmaların tüm paket seçeneklerini de öğrenmelisiniz.

Şehirdeki düğün salonlarının fiyatlarını etkileyen konulardan biri de mekanın kapasitesi. Aynı özelliklere sahip ancak davetli sayısı farklı mekanlarda ücretler aynı olmuyor. Daha geniş kapasiteli mekanlarda fiyatlar daha yüksek oluyor. Örneğin; 500 kişilik salonların fiyatları 750 kişiliklere göre daha uygun olabiliyor.

Düğün salonlarının fiyatlarına dair net bilgi isterseniz mekanların sayfalarından firmalara ulaşarak, ücretsiz fiyat teklifi alabilirsiniz. Bunun için Ankara düğün salonlarını https://dugun.com/dugun-salonlari/ankara Düğün.com üzerinde istediğiniz özelliklere göre filtreleyerek listeleyebilir, mekan sayfalarında yer alan telefon numaralarından kendilerine ulaşabilir veya fiyat teklifi alma formunu doldurabilirsiniz.

Ankara’da Düğün Yapılan Salonlar ve Özellikleri