Ankara Zabıtası’nda İletişim ve Rehberlik Birimi kuruldu

featured
service

 Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde ‘İletişim ve Rehberlik Birimi” kuruldu. Birimde ihtiyaç duyulması halinde kimsesiz, evsiz ya da bakıma muhtaç vatandaşlara ve zabıtalara rehberlik desteği sağlanacak.

Halkla ilişkiler konusunda hizmet içi eğitimlerin de verileceği birimde zabıtalar etkili iletişim, motivasyon teknikleri, stres ve öfke kontrolü konusunda bilinçlendirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde hem zabıta personeline hem de ihtiyaç duyulması halinde kimsesiz, evsiz ya da bakıma muhtaç vatandaşlara rehberlik desteğinin sağlanacağı   ‘İletişim ve Rehberlik Birimi’ kuruldu. Birimde ayrıca Ankara Zabıtası personeline halkla ilişkiler konusunda hizmet içi eğitimler de verilecek.

BİRİM ZABITA EKİPLERİNE SAHADA KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Ankara Zabıtasının gereksinimleri doğrultusunda hizmet kalitesini korumak ve iyileştirmek amacıyla kurulan İletişim ve Rehberlik Birimi aynı zamanda personelin görevleri sırasında yaşanabilecek sorunlarla baş etme konusunda gerekli becerileri kazandırmayı hedefliyor.

Büyükşehir BelediyesiSosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile etkin ve sahaya hâkim bir iş birliği oluşturduklarını ve 120’e yakın sürekli dışarıda kalan evsiz vatandaşı ABB’nin Şefkat ve Barınma Evlerine yerleştirdiklerini belirten Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, şu bilgileri paylaştı:

“Ankara’da evsiz vatandaşların bir kısmının çeşitli psikolojik, ekonomik ya da ailevi nedenlerle kendilerini âdeta cezalandırarak ve bilinçli olarak sokakta barınmakta ısrar ettiklerini gördük. Defalarca aldığımız hâlde tekrardan aynı yere döndüğünü, bizleri, polisi hatta çocuklarını da dinlemediklerini tespit ettik. Sosyal hizmet uzmanımız bu tür davranış sergileyen vatandaşlar için ayrı bir iletişim dili gerektiğini, bu yöntemle yaklaşıldığında sonuç alınabileceğini önerdi. Biz de Ankara Zabıtası’nda bir ‘İletişim ve Rehberlik Birimi’ oluşturduk. Kısa süre içinde çok güzel çalışmalara imza attık. Bu birim sayesinde iki yıldır çözüme kavuşturamadığımız birkaç sorunu çözdük. Ankara’da kimse aç ve açıkta kalmasın istiyoruz. Kimin ne derdi varsa birimin bize sunduğu bütün imkânları kullanarak Belediyemizin bütün imkânlarını harekete geçirerek, onları evlerine ya da kapalı bir mekâna kavuşturmak azmindeyiz.”

VATANDAŞLAR VE ZABITA EKİPLERİ İLE İLETİŞİM KÖPRÜSÜ KURULACAK

İletişim ve Rehberlik Birimi sorumlusu Esengül Oruç ise zabıta ekiplerinin çözüme kavuşturmaya zorlandığı veya iletişim yollarının tıkandığı noktalarda bizzat sahaya gidip iletişim kurma yöntemlerinin uygulanacağını söyledi.

Kurulan yeni birimle Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Zabıta Daire Başkanlığının vizyonunun yükseltilmesini hedeflediklerini ifade eden Oruç, “Öfke kontrolü, sahada dezavantajlı gruplarla iletişim ve iletişim teknikleri hakkında hem personelimizle hem de halkımızla olan iletişim köprülerini geliştirmek üzere bu birimi açtık. Birimimiz, sahada çalışan arkadaşlarımızın moral motivasyonundan, çalıştığımız dezavantajlı gruplarla nasıl iletişimin sağlanacağına kadar geniş bir çalışma alanını kapsıyor. Düzenli olarak ayrıca karakollarımızda ve amirliklerimizde personelimize iletişim seminerleri ile bireysel rehberlik hizmeti de verilecek” dedi.

Ankara Zabıtası’nda İletişim ve Rehberlik Birimi kuruldu