Ankara Kalkınma Ajansı’na yeni nesil destek

featured
service

Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonundaki Sosyal Sorumluluk Platformu, yeni döneminde kitle fonlaması modeli ile çalışarak dijital ortamda kamu güvencesi ile tarafları buluşturuyor.

Ankara Kalkınma Ajansı ve operasyonel işlerin yürütülmesinde kitle fonlaması alanında tecrübe sahibi fonbulucu arasında bir iş birliği protokolü imzalandı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ve fonbulucu Genel Müdürü Hakan Yıldız tarafından imzalanan protokol kapsamında, fonbulucu’nun ödül bazlı kitle fonlaması (reward based crowdfunding) sistem altyapısı platforma entegre edildi. Kamuda bir sosyal yenilik örneği olan yeni nesil kitle fonlama platformu ile şu katma değerler sağlanacak:

    Sosyal sorumluluk projelerinin finansmana erişimi,
    Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağında projelerin desteklenmesi,
    Kamu güvencesiyle toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi,
    Sosyal sorumluluk projelerinin ulusal ve uluslararası görünürlüklerinin artırılması,
    Şeffaf, hesap verilebilir bir sistemin yürütülmesi.

İmza töreninde iş birliğinin önemine değinen Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ise, Sosyal Sorumluluk Projeleri, finansmana ulaşmakta birçok sorun yaşadıklarını belirterek, “Yeni sistemimizle bu sorunların çözümüne katkı sunmayı hedefliyoruz. Kalkınmaya verdiğimiz desteklerin daha verimli olması asıl amaçlarımızdan. Bu iş birliğinin, sosyal sorumluluk kültürünün ve girişimlerin gelişmesinde önemli bir etkisinin olacağına inanıyorum, hayırlı olsun” dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı’na yeni nesil destek