Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma ve yerel üretimin desteklenmesi hedefiyle tarımsal yatırımlarına devam ediyor. Çubuk ilçesi Yazır Mahallesi’nde kurulacak Ürün İşleme Tesisi, tarım ürünlerinin işlenmesini ve sevkiyat süreçlerinin daha verimli hale getirilmesini sağlayacak.

Toplamda 4 bin metrekarelik alana yayılan projede 3 bin 300 metrekarelik ürün işleme tesisi, 330 metrekarelik idari bina, 360 metrekarelik selektör tesisi ve bir güvenlik kulübesi inşa ediliyor. Tesiste kullanılacak modern teknolojiler, ürün işleme süreçlerinde yüksek verimlilik sağlayacak. İdari bina, tesisin yönetim ve organizasyonunun daha etkin biçimde yürütülmesini sağlarken, selektör tesisi de ürünlerin kalite kontrol ve sınıflandırılmasına hizmet edecek.

Projeye ilişkin bilgi veren Etüt ve Projeler Başkanlığı Proje Kontrolörü Alptekin Demirci, “Ankara Çubuk ilçesi Yazır Mahallesi Ürün İşleme Tesisi çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Tesisimizde, Ankara’da üretilen tarımsal ürünlerin alınması, depolanması, işlenmesi amaçlanmaktadır. Ürün işleme tesisimizde iki bölüm bulunmaktadır; ürün teslim alanı ve ürün depolama alanı. Depolama alanımızda 12 tane soğuk hava deposu olmakla birlikte farklı ürünler için ayrı depolama alanları bulunmaktadır. Selektör binamızda ise Ankara’da üretilen arpa, buğday gibi ürünlerin sınıflandırılması yapılarak boyutlarına göre ayrımı yapılacak.” diye konuştu.