Ankara Büyükşehir’den Başkente Yeni E-Spor Merkezi

featured
service

Başkente yeni bir e-spor merkezi kazandırmak için harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Birlik Mahallesi’nde atıl hâlde bulunan Eğitim Merkezi Binası’nda bakım ve onarım çalışması başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi atıl hâlde bulunan arazi, bina ve tesisleri ihtiyaçlar doğrultusunda yenileyerek Başkentlilerin kullanımına açmaya devam ediyor.

Çankaya Birlik Mahallesi’nde yıllardır atıl durumda bulunan Eğitim Merkezi Binası’nda detaylı bir bakım onarım çalışması başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yedi katlı binayı Başkentli gençler için e-spor merkezine dönüştürecek.

YAVAŞ: “BAŞKENT BİLGİ ÇAĞINDA DEĞİŞİME ÖNCÜLÜK EDECEK”

Yeni e-spor merkezi için çalışmanın başladığını sosyal medya hesaplarından duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şunları kaydetti:

“Teknolojinin Başkentinde e-spor merkezlerini artırmaya devam ediyoruz. Birlik Mahallesi’ndeki atıl yapıya yeniden hayat veriyor, e-spor merkezine dönüştürüyoruz. Başkent bilgi çağında değişime öncülük edecek, kararlıyız.”

DİJİTAL DÜNYA TUTKUNLARINA HİZMET VERECEK

Teknoloji ve girişim merkezleriyle Başkentli gençlere destek olan ABB, tüm dünyada gençlerden büyük ilgi gören e-spor için de adımlar atmaya devam ediyor.

Çubuk ilçesine 1000 metrekarelik alan üzerine kurulu bir e-spor merkezi kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın ikinci e-spor merkezini de Birlik Mahallesi’ne kazandıracak. Kentin modern ve teknolojik açıdan en donanımlı e-spor merkezlerinden biri olması planlanan tesis, dijital dünya tutkunlarına hizmet verecek.

TOPLAM 5 BİN 395 METREKARE ALAN

Toplam 5 bin 395 metrekare alan üzerine kurulu e-spor merkezinde; 25 oyuncu kapasiteli bireysel oyun salonu, 4 adet 5 oyuncu kapasiteli grup çalışma odası, 86 kullanıcı kapasiteli çok amaçlı salon, 72 kullanıcı kapasiteli oyun müsabaka salonu, canlı yayın stüdyosu ve kafeterya yer alacası planlanıyor.

Modern tasarıma sahip olacak binada birçok teknolojik etkinlikle birlikte amatör ya da profesyonel e-spor oyuncuları düzenlenen ulusal ve uluslararası turnuvalara da katılabilecek.

Ankara Büyükşehir’den Başkente Yeni E-Spor Merkezi