Ali Topuz ve Orhan Birgit Çankaya’da yaşayacak

featured
service

Topluma kattığı değerler ile halkın sevgisini kazanmış siyasetçi, bilim insanı, sporcu, sanatçı ve gazetecilerin isimlerini park ve sosyal tesislerinde yaşatan Çankaya Belediyesi, Ali Topuz ve Orhan Birgit’in adlarını da yeni yaptığı parklarına verdi.

Park ve yeşil alanlarıyla Ankara’nın en yeşil ilçesi olan Çankaya, son dönemde yapılan 2 parkla daha da zenginleşti. İlçeye 7 bin 285 metrekare yeşil alan kazandıran parkların resmi açılışları pandemi nedeniyle henüz yapılmadı ama halkın kullanımına sunuldu.

Topluma kattığı değerler ile halkın sevgisini kazanmış siyasetçi, bilim insanı, sporcu, sanatçı ve gazetecilerin isimlerini park ve sosyal tesislerine veren Çankaya Belediyesi, Alacaatlı Mahallesi’nde 4982. Cadde boyunca uzunlamasına yapılan yeni parkına Ali Topuz adını verdi. Alt yapı ve ağaçlandırma çalışmaları da tamamlanan Osman Temiz Mahallesi’ndeki parka ise 2019 yılında aramızdan ayrılan gazeteci ve siyasetçi Orhan Birgit’in adı verildi.

Türk siyasi yaşamına önemli hizmetlerde bulunmuş olan ve 14 Ekim 2019 tarihinde 87 yaşında aramızdan ayrılan Ali Topuz’un adını yaşatacak park, 6 bin 991 metrekare toplam alana kurulu. Bölgeye 3 bin 950 metrekare yeşil alan kazandıran park, bin 373 metrekare sert zemine ve 970 metrekare büyüklüğünde koşu yoluna sahip.

Ortasından geçen bir sokakla iki bölüme ayrılan Orhan Birgit parkı ise toplam 5 bin 90 metrekare alana sahip. 3 bin 335 metrekaresi yeşil alandan oluşan parkta, çocuk oyun alanı, basketbol sahası ve kondisyon alanı da bulunuyor.

Ali Topuz ve Orhan Birgit Çankaya’da yaşayacak