Alacaoğlu: Türkiye Avrupa’da lider

featured
service

Türkiye’nin hazır beton üretiminde Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sırada olduğunu belirten Başkent Grup Yönetim Kurulu Üyesi Recep Alacaoğlu, “1988 yılında Türkiye’nin hazır beton üretim hacmi 1,5 milyon metreküp olarak kayıtlara geçerken, 2019’lara geldiğimizde bu rakam 101 milyon metreküp seviyelerine ulaştı. Avrupa pazarında  lider konumdayız” dedi.

DEVAM EDEN VE BEKLEYEN PROJELERİMİZ VAR
Günlük bin metreküp hazır beton üretim kapasitesine sahip olduklarını ve bugünkü piyasa koşullarında %70’lik doluluk oranı ile çalıştıklarını söyleyen Alacaoğlu, “Geçtiğimiz iki yılda pandemi süreci ve ekonomik koşullar tüm sektörlerle birlikte inşaat sektörüne de sekte vurdu. Tabi bu yavaşlama dünya bazında da gerçekleşti. Buna rağmen Avrupa ülkelerinde kişi başına düşen metreküp miktarı 0,5 iken, ülkemizde bu rakam 1,5 metreküp seviyelerini gördü. Bu süreçte ülke olarak konumumuzu korumaya devam ettik. İnşaat sektörü küçüğünden büyüğüne birden fazla kalemi kucaklayan bir sektör, bu haliyle de ülkemizin kalkınması açısından değer taşıyor, birden fazla sektör inşaat sektörü üzerinden besleniyor. Önümüzdeki süreçte sektördeki büyüme hızla devam edecektir. Şu anda hali hazırda projelerimizin yanı sıra bekleyen projelerimizde var. Artık tüm dünyada zor koşullar geride kalıyor” şeklinde konuştu.

DEVLETİMİZ GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYOR
Ülkemizin deprem kuşağında bulunması nedeniyle sektörün hayati önem taşıdığına da değinen Alacaoğlu: “Deprem ülkesi olduğumuz gerçeği önümüzde duruyor. Taşıyıcı yük olarak beton ve demir gelmekte. Dolayısıyla inşaat yapım sürecinde kullanılan beton ve diğer gerekli ürünlerin TSE onayından geçmesi gerekiyor. Bunlar doğabilecek sorunları minimize etmemizi sağlar. Bu noktada da beton tüketimi yapan firmalara büyük sorumluluk düşüyor. Tabi burada devletimizin de sorumluluğu var, yaşanan afetlerden dolayı devletimizde gerekli önlemleri alıyor ve denetimleri sıklaştırıyor. ” dedi.

REKABET KALİTEYİ ARTIRIYOR
Sektörel rekabetin önemine de vurgu yapan Alacaoğlu, “Rekabet her alanda olduğu gibi bizim sektörümüzde de yaşanıyor ve istihdama katkı sağlıyor. Kontrolsüz rekabet ise bazen kötü sonuçlar doğurabilir, bir malın rayiç fiyatı vardır, bunun altına düşülmemelidir, üretici firmalara zarar verebilir. Diğer taraftan rekabet ülkemize ve sektörümüze güç katıyor” ifadelerini kullandı.

KUZEY ANKARA’DA AKYURT DİKKAT ÇEKİYOR
Daha çok Akyurt, Pursaklar, Saray ve Çubuk pazarına satış yaptıklarını söyleyen Başkent Grup Yönetim Kurulu Üyesi Recep Alacaoğlu, bu ilçeler arasında Akyurt’un dikkat çektiğini dile getirdi. Alacaoğlu şu ifadeleri kullandı: “Kuzey Ankara bölge olarak oldukça zengin olanakları barındırıyor ve bu yönüyle ileriyi görebiliyoruz, pazar payı da oldukça yüksek. Burada Akyurt’ta dikkat çekmek istiyorum, gelişen bir ilçe ve sanayisi de günden güne güçleniyor. Geçen seneye kıyasla sanayi yatırımları da ciddi oranda arttı ve artmaya da devam edecek. Ulaşım açısından da diğer sanayi bölgeleri ile kıyaslandığında öne çıkan Akyurt İlçesi barındırdığı kamu yatırımları ile de değer kazanıyor. Fuar Alanı Akyurt için güçlü bir yatırım ve ilçeyi sanayinin merkezi haline getirecektir. Bölge işçi konusunda da oldukça verimli, tüm bu yönleriyle Akyurt’a talep artıyor”

Alacaoğlu: Türkiye Avrupa'da lider 1
Alacaoğlu: Türkiye Avrupa’da lider