Akyurt’un en büyük sanayi projesi Akyurt’a

featured
service

Akyurt Çankırı Karayolu üzerinde yapımı devam eden Ravlı Sanayi Sitesi Ankara’nın en büyük konsept temalı karma sanayi sitesi olma özelliği taşıyor.

Ak­yurt Çan­kı­rı Ka­ra­yo­lu üze­rin­de ya­pı­mı devam eden Elf Ravlı Sa­na­yi Si­te­si ta­mam­lan­dı­ğın­da yak­la­şık 10 bin ki­şi­ye is­tih­dam sağ­la­na­cak.

‘Bacasız Sa­na­yi Şehri’ ola­rak bi­li­nen Ak­yurt’ta fab­ri­ka sa­yı­sı her geçen gün art­ma­ya devam edi­yor. Yak­la­şık 250 fab­ri­ka­nın fa­ali­yet gös­ter­di­ği il­çe­de devam eden sa­na­yi si­te­si pro­je­si ile de bu sayı kat­la­na­rak ar­ta­cak. 220 bin met­re­ka­re­lik alan­da ya­pı­mı süren fab­ri­ka ya­pı­la­rı ta­mam­lan­dı­ğın­da 141 yeni tesis daha Ak­yurt’ta fa­ali­yet gös­te­re­bi­lecek.

DEV İSTİHDAM OLANAĞI
3 etap ola­rak dü­şü­nü­len pro­je­nin 1. etap ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da bilgi veren ELF Beton A.Ş. Genel Mü­dü­rü Sebi Metin Çınar, pro­je­de Ak­yurt’un eski adı ‘Ravlı’yı ter­cih et­tik­le­ri­ni be­lir­te­rek bu ismi ya­şat­mak is­te­dik­le­ri­ni dile ge­tir­di. Çınar, “Sos­yal te­sis­le­rin­de yer al­dı­ğı sa­na­yi si­te­si 21 blok, 141 ba­ğım­sız bö­lüm­den olu­şu­yor. Du­man­sız sa­na­yi ku­ru­luş­la­rı­nın ya­nı­sı­ra Lo­jis­tik ve De­po­la­ma Ak­tar­ma Te­sis­le­ri’nin de yer ala­ca­ğı pro­je­nin ilk etabı ta­mam­lan­dı­ğın­da bu­ra­da yak­la­şık 3-4 bin kişi is­ti­ham edi­le­bi­lecek. Pro­je­mi­zin ta­ma­mı ha­ya­ta geç­ti­ğin­de ise bu rakam 10 bin sa­yı­sı­na ula­şa­cak” diye ko­nuş­tu.

Akyurt'un en büyük sanayi projesi Akyurt'a 1

EN BÜYÜK KONSEPT TEMALI KARMA SANAYİ SİTESİ
Pro­je­nin An­ka­ra’nın en büyük kon­sept te­ma­lı karma sa­na­yi si­te­si olma özel­li­ği ta­şı­dı­ğı­nı da söz­le­ri­ne ek­le­yen Çınar, “Pro­je­miz ile bir çok alan­da, fark­lı sek­tör­ler­de­ki iş­let­me­ler bu­ra­da fa­ali­yet gös­te­re­bi­lecek. Ay­rı­ca ya­pı­la­rı­mı­zı ileri tek­no­lo­ji­ye sahip, ye­şi­le önem veren bir yak­la­şım­la inşaa edi­yo­ruz. Ça­tı­lar güneş pa­ne­li­ne uygun ola­rak ta­sar­lan­dı. Ye­ni­le­ne­bi­lir ener­ji kay­nak­la­rı­nı kul­la­na­rak çev­re­ye ve do­ğa­ya ve­ri­len za­ra­rı da azalt­mak is­ti­yo­ruz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

SOSYAL TESİSTE YER ALACAK
İnşaa edi­lecek sos­yal tesis hak­kın­da da bilgi veren Çınar, “Fark­lı alan­lar­da hiz­met ve­re­bi­lecek iş­let­me­ler için de bu­ra­da ofis­ler yer ala­cak. Ay­rı­ca Ak­yurt’ta ban­ka­la­rın ti­ca­ri şu­be­le­ri bu­lun­mu­yor, ban­ka­la­rın­da bu­ra­ya şube aça­bil­me­si için gi­ri­şim­le­ri­miz ola­cak” şek­lin­de ko­nuş­tu.

Akyurt'un en büyük sanayi projesi Akyurt'a 2

Elf Hakkında

Elf Beton A.Ş. 2015 yı­lın­da Ka­le­cik’teki 10 bin met­re­ka­re­si ka­pa­lı olmak üzere 100 bin met­re­ka­re­lik üre­tim te­si­si ile fa­ali­yet­le­ri­ne baş­la­dı.
Ar­dın­dan Ak­yurt’ta da ya­tı­rım yapan firma, bu­ra­da da 16 bin met­re­ka­re ka­pa­lı, 90 bin mat­re­ka­re­lik açık alana sahip bir te­si­si daha hiz­me­te açtı.
Beton ve pre­fab­rik yapı ela­man­la­rı­na yö­ne­lik üre­tim yapan ELF, mo­dern tek­no­lo­ji­ye sahip te­sis­le­ri ile sa­na­yi ya­pı­sı, tarım ve en­düst­ri ya­pı­la­rı, AVM’ler, okul­lar, yol ve köprü gibi bir çok alan­da da ya­pı­lar inşaa edi­yor.
Gün­lük or­ta­la­ma 2 bin 500 met­re­ka­re bü­yük­lü­ğün­de yapı üret­me ka­pa­si­te­si­ne sahip olan ELF Beton A.Ş. yak­la­şık 300 ki­şi­ye de is­tih­dam sağ­lı­yor.

Akyurt’un en büyük sanayi projesi Akyurt’a