Akyurt’un altın çocuğu

featured
service

Geçtiğimiz ay İşitme Engelliler Avrupa Badminton Şampiyonası’ndan 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile dönen Akyurtlu milli sporcu Mehmet Emin Aktaş 7 ay sonra düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor.

Son 8 yılın Türkiye Şampiyonu 18 yaşındaki milli sporcumuz, Akyurt’un altın çocuğu Mehmet Emin Aktaş, elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Engel tanımayan sporcu Aktaş, Konya Selçuklu Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Fakültesi antrenörlük bölümü 1. sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatına da başladı. ‘Devlet Sporcusu’ ünvanı almaya aday olan Aktaş, son katıldığı turnuvada da bayrağımızı dalgalandırdı. 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile yurda dönen Aktaş, Konya Selçuklu Üniversitesi’nde eğitim hayatına devam ediyor.

DÜNYA KUPASINA HAZIRLANIYOR

3 sene önce dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanan ancak bacağı kırıldığı için turnuvaya katılamayan Mehmet Emin Aktaş 2023 yılında Çin’de düzenlenmesi planlanan dünya şampiyonası hazırlıklarına devam ediyor. Akyurt’ta ikamet eden Aktaş, Pursaklar’daki spor salonunda antrönör Hüseyin Özder ile birlikte turnuvaya hazırlanıyor. Haftanın 4 gününü üniversitede eğitim hayatı ile, diğer 3 gününü ise Pursaklar’da antrenman ile sürdüren Aktaş, düzenlenecek turnuva için de oldukça iddialı.

TEK SORUNUMUZ SPONSOR
8 yıldır, Akyurt’un başarılı sporcusu Aktaş ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Özder, milli sporcu düzeyinde ülkemizi temsil ettiklerini belirterek maddi ihtiyaçların bugüne kadar ailesi ve kendisi tarafından karşılandığını söyledi. Milli düzeyde mücadele ettiği için ülke ülke gezen Aktaş’ın kazandığı başarılarla ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini dile getiren Antrenör Hüseyin Özder, “Bugüne kadar gerek ailesi olsun, gerekse ben, maddi imkanlarımızı Aktaş’ın başarılı olabilmesi için seferber ettik. Antrenman malzemesi ve ulaşım konusunda maddi anlamda sponsora ihtiyacımız var” diye konuştu.

Antrenör Özder, 2023’te düzenlenecek olan dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek adına çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Akyurt’un altın çocuğu