Akyurt’ta Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi tamamlanıyor

featured
service

Akyurt Belediyesinin 2021 yılında yapımına başladığı Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi inşaatında sona yaklaşıldı.

Çok amaçlı kapalı spor salonu ve iki ayrı yarı olimpik yüzme havuzundan oluşan projenin detayları hakkında bilgi veren Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, tesisin 6 bin metrekare arazi üzerinde inşaa edildiğini ve 13 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacağını belirtti.

Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi’nin bugüne kadar Akyurt’ta yapılan en büyük ölçekli projelerden biri olduğunu söyleyen Ayık, “Amacımız gençlerimiz ve spor yapmayı seven insanlarımız için yeni, büyük ve kullanışlı bir tesis inşa etmekti. Tesisleşmenin spordaki başarıya katkısını hepimiz biliyoruz. Salon sporlarında ve yüzmede başarılı sporcuların yetişmesi için bu tesislere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Akyurt'ta Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi tamamlanıyor 1

İnşaa çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Ayık, şunları söyled: “Hem büyük hem güzel, kullanışlı ve her yaştan Akyurtlu’nun kullanabileceği bir tesis inşa ettik. 6 bin metrekare arazi üzerinde, 13 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projemizin içinde 2 tane yarı olimpik yüzme havuzu, 2 çocuk havuzu, 2 sauna, 2 jakuzi, 2 fitness salonu, hamam, mescit, abdesthane, giyinme odaları, hakem odaları, çocuk oyun alanı, fuaye, çok amaçlı kapalı spor salonu, 12 derslikli gençlik merkezi ve bir büyük hobi odası yer alıyor. Gençlerimiz hem kendilerini geliştirecek hem de ülkemizin geleceğine bu gençlik merkezinde katkı sağlayacaklar. Dene – yap atölyesi, video çekimi ve kurgu atölyesi, güzel fikirlerin ortaya çıkarılarak gerçeğe dönüştürülmesi için gençlerimize fırsat sağlayacak. Tamamlandığında inşallah gençlerimiz için önemli bir sosyalleşme noktası olacak.”

Akyurt’ta Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi tamamlanıyor