Akyurt’ta sokak hayvanları unutulmuyor

featured
service

Akyurt Belediyesi sokak hayvanlarının beslenmesi için 2021 yılında 12 bin 300 kg. kuru mamayı beslenme alanlarında kullandı.

Akyurt’taki sokak hayvanlarının orantısız çoğalması ve popülasyonu engellemek amacıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sincan sokak hayvanları geçici bakım evinde 2021 yılında toplam 173 adet sokak hayvanı kısırlaştırıldı. Bunlardan yaklaşık 160 adedi dişi köpek ve kediden oluşurken, yapılan bu kısırlaştırmalarla yaklaşık 900-1200 adet yavrunun doğumunun engellendiği belirtildi.

Akyurt Belediye Meclisi’nde sokak hayvanları konusu ele alınırken, beslenebilmeleri amacıyla 2021 yılında toplamda 12 bin 300 kg. kuru mama kullanıldığı ifade edildi. Görüşmelerde ayrıca geçici bir rehabilitasyon merkezi kurulması, kısırlaştırma ve diğer cerrahi işlemlerin yapılabilmesi için yeterli altyapı, malzeme, uzman veteriner, sağlık çalışanları ve diğer yardımcı çalışanların bulundurulması gibi konular da ele alındı.

Hayvanseverler ile birlikte hayvanların toplu olduğu bölgelerde aralıklarla beslenme yapıldığı, yeni beslenme alanlarının da oluşturulabileceği fikri üzerine duruldu.

Diğer taraftan meclis görüşmeleri sonunda; Sahipli kedi ve köpeği olan fakat maddi durumunun iyi olmadığını sözlü veya yazılı beyan eden kişiler ile sokaktaki hayvanlara bakanların talep etmeleri durumunda kuduz aşısı, parazit uygulamalarının yanı sıra mama desteğinde bulunulması da kararlaştırıldı.

Akyurt’ta sokak hayvanları unutulmuyor