Akyurt’ta ‘Sıfır Atık’ yaygınlaşıyor

featured
service

Akyurt Belediyesi Türkiye genelinde yaygınlaşmaya başlayan “Sıfır Atık” projesinin alanını genişleterek Akyurt’un tamamına yaymayı hedefliyor.

Pilot bölge olan TOKİ yerleşkesinden başlayan atıkların sınıflandırılması ve geri dönüşümü işi, Akyurt’un tamamına yayılmaya başladı.

Projenin Akyurt’un merkezindeki tüm mahallelerde uygulanmaya başlanacağını belirten Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin öncüsü olduğu “Sıfır Atık” projesine Akyurt Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla destek vermeye devam ediyoruz. Cadde, sokak ve insanların ortak kullanım alanlarına yerleştirdiğimiz 40 adet dış mekân atık kumbarasından sonra Belediye olarak, geçtiğimiz aylarda pilot bölgemiz olan TOKİ’de ikamet eden tüm vatandaşlarımızla yüz yüze “Sıfır Atık” eğitimi başlattık, eğiticilerimiz insanlara toplama poşeti, pazar filesi ve bitkisel atık yağ toplama bidonu dağıtarak projeyi anlattı.

AYIK: ÜRETMEYE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Şimdi ise tüm Akyurt’a yayılan çalışmamızla bütün evlere atık sınıflandırma kiti dağıtımına başladık. En büyük iki mahallemiz olan Yıldırım ve Beyazıt’ta sokak sokak, ev ev gezen arkadaşlarımız, projemize Akyurt’umuzun tamamının katılımını sağlıyor. Sıfır Atık Projesi ile metal, kâğıt, plastik, cam, elektronik atık ve bitkisel atık yağlardan oluşan atıkların geri dönüşümünün hem çevre temizliğine hem de milli gelire katkısı anlatılıyor. Çünkü atıklar bugüne kadar hep çöp olarak görüldü. “Her atık çöp değildir” Diyerek eğitim çalışmalarımızı yıl sonuna kadar bütün merkez mahallelerimizde tamamlamayı hedeflediğimizi daha önce de söylemiştik. Bu projeden bağımsız olarak, yakında insanlarımızın evlerinde biriktirdiği kullanılmayan eşyalar, pil, kıyafet gibi atık niteliğine kavuşan malzemelerin toplanacağı Atık Getirme Merkezinin de temelini atacağız. Eksik hiçbir şey kalmasın diyerek üretmeye, çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Akyurt’ta ‘Sıfır Atık’ yaygınlaşıyor